GreenZone

MAN pregătește producția de serie a camioanelor electrice

MAN a împlinit un an de când a înființat eMobility Center, făcând în această perioadă pași mari spre producția de serie a camioanelor electrice.

MAN a transformat principala sa fabrică, cea din Munchen, într-un centru de competență pentru camioane electrice. În primele 12 luni de la lansarea eMobility Center, MAN a produs 20 de prototipuri ale viitorului camion electric, testând producția mixtă cu camioanele convenționale în condiții reale.

MAN pregătește producția de serie a camioanelor electrice

Producția de serie a camioanelor electrice presupune noi procese industriale, din cauza componentelor diferite, precum motorul electric, bateriile, sistemele și cablurile de voltaj înalt. În plus, camioanele convenționale vor fi asamblate pe aceeași linie, pentru a utiliza la maxim capacitatea fabricii din Munchen.

Până acum, peste 1.700 de angajați au completat instructajul de lucru cu voltaje mari, iar până la finalul anului, numărul acestora va depăși 2.000. Până la finalul anului 2023, toți angajații implicați în producția din Munchen vor fi calificați pentru lucrul cu camioane electrice.

Obiectivul MAN este de a dezvolta componente modulare comune, în special pentru șasiu și cablaje, care pot fi utilizate atât pentru camioanele electrice, cât și pentru cele convenționale. MAN eMobilty Center vrea să dezvolte procesele necesare pentru viitoarea producție de serie încă din faza de asamblare a primelor prototipuri, iar în același timp să intruiască și califice angajații în utilizarea noilor tehnologii.

VEZI ȘI: Prim contact cu MAN TGX OptiView: Cu ochii în patru

Până acum, fluxurile de lucru și procesele individuale au fost stabilite cu acuratețe maximă, iar orice modificări necesare sunt făcute și implementate direct de către dezvoltatorii de vehicule. Rezultatele sunt clare: planificarea și testarea vehiculelor de pre-serie a devenit deja mult mai eficientă. Primele serii mici de camioane electrice vor fi produse pe linia de producție normală de la finalul anului 2023, iar testele pilot cu clienți selectați vor începe din 2024.

MAN a făcut recent o primă demonstrație cu viitorul camion electric, care va debuta oficial în 2024. O caracteristică tehnică specială este pregătirea pentru viitoarea tehnologie de încărcare megawatt. Încărcările intermediare îi vor permite camionului să parcurgă distanțe zilnice de 600 până la 800 km.

Din aceeași categorie...

Back to top button