Bus

MAN prezintă sistemul eManager pentru flote de autobuze electrice

MAN Truck & Bus își restructurează oferta de servicii cu eManager, prin care managerii pot administra digital flotele de vehicule electrice.

Inițial, sistemul este disponibil pentru autobuzele electrice MAN Lion’s City E. În viitor, acesta va fi disponibil cu anumite funcții și pentru vehiculul comercial ușor MAN eTGE. El va permite managerilor de flotă să urmărească anumiți parametri ai vehiculelor, inclusiv bateria și temperatura ambientală.

MAN prezintă sistemul eManager pentru flote de autobuze electrice

MAN eManager a fost testat inițial ca o soluție pentru managementul inteligent al încărcărilor. Acum, serviciul este disponibil pe platforma RIO în două variante: eManager S cu funcții de bază și eManager M cu funcții avansate.

MAN eManager S

Pachetul de bază include funcții elementare care fac mai ușoară viața managerilor de flote. Exemple cheie pot fi cele două opțiuni pentru încărcarea bateriilor. Dacă este selectată opțiunea ”Încarcă imediat”, bateriile încep să se încarce imediat ce vehiculul este conectat la o stație iar curentul este disponibil. Cu opțiunea ”Încărcare programată”, operatorul poate seta mai multe cronometre simultan, astfel încât procesele de încărcare să fie programate pentru o anumită oră de plecare.

Dacă este activată funcția de plecare la o anumită oră, șoferul poate fi sigur că autobuzul va fi mereu încărcat la timp. Procesul începe automat, în funcție de disponibilitatea curentului și nivelul bateriei. Singura condiție este ca autobuzul să fie conectat la o stație de încărcare. Iar dacă șoferul are nevoie să folosească vehiculul mai devreme decât era programat, procesul de încărcare poate fi declanșat manual, prin simpla apăsare a unui buton.

VEZI ȘI: MAN introduce strategia ”Autonomie maximă” de utilizare a bateriei autobuzelor electrice

Cu eManager S, operatorii au și opțiunea de a precondiționa termic interiorul vehiculelor, cu un singur click de mouse, înainte de plecarea din depou. Precondiționarea are efect pozitiv și asupra autonomiei, deoarece este nevoie de mai puțină energie din baterii la începutul călătoriei.

Dacă apare o eroare în timpul procesului de încărcare, de exemplu dacă un cablu de încărcare nu este corect atașat, managerul de flotă vede acest lucru în aplicație și poate interveni la timp. Există un total de 6 statusuri diferite de încărcare. Astfel, managerul poate vedea imediat dacă vehiculul este conectat la un post de încărcare, se încarcă, este complet încărcat și gata să înceapă o nouă călătorie.

Pachetul eManager de bază permite utilizatorilor să monitorizeze constant și alți parametri, precum nivelul de încărcare a bateriei în procente, autonomia rămasă în kilometri, modul de încărcare, statusul vehiculului și timpul de la ultima actualizare.

MAN eManager M

Pachetul eManager M vine cu funcții suplimentare față de cele de bază. De exemplu, operatorul poate vedea și mai multe informații despre vehicul și baterie în aplicație. Capacitatea disponibilă a bateriei este afișată în kWh, iar printre opțiunile de stare pentru vehicul apar suplimentar ”Drive”, ”Ready to go” și ”Not ready”.

Pachetul M permite operatorului să analizeze valorile medii pentru consum, recuperare și distanța condusă. Acestea pot fi înregistrate și comparate pentru o anumită perioadă de timp, pentru un vehicul sau mai multe. Operatorii beneficiază și de o perspectivă detaliată asupra proceselor zilnice de încărcare și descărcare a bateriilor, utilizării sistemului de aer condiționat, temperaturii ambientale și consumului de energie.

Pe lângă ora de începere și durata proceselor de încărcare, operatorii pot regăsi capacitatea disponibilă a bateriei în kWh și km, iar nivelul de încărcare și descărcare a bateriei în procente. În fine, MAN eManager M afișează consumul de energie, valorile minime și medii ale curentului de încărcare și descărcare și parametrii pentru voltajul și temperatura bateriei.

Din aceeași categorie...

Back to top button