SigurantaTop News

MAN ProfiDrive aniversează 40 de ani de activitate

De la începutul anilor ’80, MAN ProfiDrive îi învață pe șoferii profesioniști cum să conducă în siguranță, sustenabil și într-un mod în care să economisească energie.

De-a lungul deceniilor, tehnologiile utilizate în vehicule comerciale au devenit din ce în ce mai complexe, la fel ca și ziua de lucru a șoferului, iar cursurile de formare MAN ProfiDrive s-au dezvoltat continuu în conformitate cu acestea. De altfel, electromobilitatea și conducerea automată sunt subiecte noi importante cuprinse în programa de curs.

MAN ProfiDrive aniversează 40 de ani de activitate

MAN ProfiDrive a început în 1981 cu doi instructori. Pe atunci, se numea „MAN-Fahr- und Spar-Training” (Program de pregătire MAN de condus și economisire).

Încă de la început, cursurile de formare au fost concepute pentru a ajuta cursanții să conducă în siguranță, precum și economic. Astăzi, aproximativ 140 de instructori certificați lucrează pentru MAN ProfiDrive în toată lumea.

MAN ProfiDrive aniversează 40 de ani de activitate

Cursurile de formare MAN ProfiDrive sunt adaptate pentru nevoile clienților și cuprind toate aplicațiile de vehicule comerciale. Anual, aproximativ 7.000 de clienți participă la cursuri de formare folosind cele mai recente camioane, autobuze, autocare și autoutilitare MAN.

MAN ProfiDrive aniversează 40 de ani de activitate

„Imaginea romantizată a șoferului de camion pe distanțe lungi din anii 1980 nu se mai aplică. Astăzi, șoferii de camion autobuz și autocar lucrează sub presiune foarte mare pentru a livra exact la timp sau pentru a ajunge la timp. În călătoriile lor, se confruntă cu trafic intens și presiune constantă a timpului. Vehiculele pe care trebuie să le controleze au devenit mult mai solicitante prin adăugarea de noi funcții digitale și electronice. Instructorii noștri îi ajută pe șoferi să ajungă la destinație într-un mod sigur, eficient din punct de vedere economic și responsabil din punct de vedere al mediului, chiar și în condiții dificile”, spune Tobias Müller, șeful MAN ProfiDrive.

Cursurile de formare MAN ProfiDrive se adresează șoferilor, managerilor de flote și proprietarilor de afaceri din sectorul transporturilor și transportului de pasageri.

MAN ProfiDrive aniversează 40 de ani de activitate

„Pe durata de viață a camioanelor și autobuzelor, salariile șoferilor și combustibilul reprezintă cea mai mare parte a costurilor totale. Prin urmare, merită ca afacerile să investească în dezvoltarea profesională continuă a personalului lor și în asigurarea unui stil de condus care economisește energie și protejează vehiculul. Șoferii trebuie să fie pregătiți temeinic cum să profite la maximum de beneficiile tehnologice pe care le oferă vehiculele comerciale de ultimă generație”, explică Tobias Müller de la MAN ProfiDrive.

Cursurile de formare îi ajută pe participanți să realizeze economii medii de combustibil de aproximativ 10% procente.

Rolul unui șofer devine similar cu cel al unui pilot

În trecut, cursurile de formare se concentrau în principal pe schimbarea vitezelor și conducerea în intervalul corect de turații a motorului. Astăzi, rolul șoferului devine din ce în ce mai asemănător cu cel al unui pilot de avion. Acesta trebuie să înțeleagă noile sisteme de asistență și să fie capabil și gata să intervină manual în orice moment.

Cursurile includ acum siguranța mediului și legislația socială

În Germania, Berufskraftfahrer-Qualifikations-Gesetz (legea germană care reglementează calificarea șoferilor profesioniști – BKrFQG) impune șoferilor de autocar, autobuz și camion să urmeze un curs de pregătire profesională continuă de 35 de ore la fiecare cinci ani, iar aceasta să fie introdus în permisul lor de conducere.

MAN ProfiDrive îndeplinește criteriile legii. Programul de instruire include, de asemenea, responsabilitatea corporativă, siguranța mediului, legislația socială, criminalitatea în transporturi din cauza contrabandei, instruire privind asigurarea încărcăturii, instruire pentru situații de urgență, precum și instruire a personalului de urgență și salvare.

MAN ProfiDrive aniversează 40 de ani de activitate

Pentru aplicații speciale on și off-road, MAN ProfiDrive oferă cursuri speciale de formare, cum ar fi pentru industria lemnului, construcțiilor și transporturilor grele.

Mobilitatea electrică schimbă modul de condus

„Pregăm viitorul” este promisiunea MAN ProfiDrive. Din ce în ce mai mulți clienți solicită cursuri de formare pe vehiculele electrice. Acest lucru se datorează faptului că mobilitatea electrică nu necesită doar cunoștințe despre cum să utilizezi în siguranță tehnologia de înaltă tensiune electrică, ci schimbă și rolul șoferului în mod semnificativ. Cu motoarele diesel, un stil de condus lin și predictiv poate fi folosit pentru a evita frânarea ori de câte ori este posibil, pentru a economisi combustibil. Cu toate acestea, în cazul vehiculelor electrice, se aplică o regulă diferită. În acest caz, folosirea pedalei de frână pentru a decelera este o necesitate absolută pentru a recâștiga energie folosind recuperarea.

Acesta este unul dintre exemplele care arată că rolul șoferului în aplicațiile vehiculelor comerciale se schimbă – iar MAN ProfiDrive se adaptează cu succes la această schimbare de 40 de ani.

Din aceeași categorie...

Back to top button