Business

MAN raportează o creștere a veniturilor din vânzări și un rezultat operațional ajustat pozitiv

În ciuda unei opriri a producției de șase săptămâni în prima jumătate a anului, ca urmare a războiului din Ucraina și a blocajelor rezultate din aprovizionare, producătorul de vehicule comerciale MAN Truck & Bus a reușit să obțină un venit din vânzări de 11,3 miliarde de euro în exercițiul financiar 2022, ușor peste anul precedent (10,9 miliarde de euro).

Scăderea vânzărilor de vehicule noi a fost compensată de o piață și de un mix de produse îmbunătățite, prețurile mai mari pentru vehiculele noi și second hand și o creștere semnificativă a activității de servicii pentru vehicule. Rezultatul operațional ajustat a fost de 139 milioane de euro.

MAN raportează o creștere a veniturilor din vânzări și un rezultat operațional ajustat pozitiv

”Într-un an financiar cu adevărat turbulent, marcat de numeroase provocări, precum pandemia de coronavirus, războiul din Ucraina și situația macroeconomică instabilă, am reușit să generăm un rezultat operațional pozitiv pe o bază ajustată, grație eforturilor noastre și a disciplinei stricte a costurilor. Acest lucru se datorează angajamentului minunat al întregii echipe. Prin urmare, intrăm cu mare încredere în noul an financiar, în care intenționăm să finalizăm în mare măsură restructurarea începută în 2021”, a explicat Inka Koljonen, membru al Comitetului Executiv al MAN Truck & Bus SE responsabil pentru Finanțe, IT și Juridic.

VEZI ȘI: Șasiu MAN TGS de 14 metri lungime

Ajustările la rezultatul operațional al MAN au inclus cheltuieli de restructurare de 13 milioane de euro (696 milioane de euro) pentru restructurarea companiei. În plus, au fost suportate taxe de 130 de milioane de euro în legătură directă cu războiul din Ucraina. Acestea includ cheltuieli de 92 milioane de euro legate de vânzarea companiei de distribuție ruse.

Din aceeași categorie...

Back to top button