EconomicTop News

MAN reia producția de camioane, cu cablaje din Polonia și Turcia

MAN a reluat astăzi producția de camioane, după șase săptămâni de întrerupere cauzată de lipsa cablajelor electrice, importate anterior din Ucraina.

Din cauza producției reduse de cablaje pentru camioane la fabrica Volkswagen din Ucraina, MAN a oprit producția la fabricile de camioane din Munchen și Cracovia, la mijlocul lunii martie. De asemenea, producția a fost încetinită la fabricile companiei din Nuremberg, Salzgitter și Wittlich.

MAN reia producția de camioane, cu cablaje din Polonia și Turcia

În prezent, MAN importă cablaje electrice din Polonia, Turcia și Brazilia, în general de la fabricile sale de autobuze, în care nivelul de producție este relativ scăzut, din cauza cererii reduse de autocare. În aceste condiții, o parte dintre angajații MAN din Munchen pot reîncepe producția de camioane.

Totuși, majoritatea angajaților va rămâne în program redus în trimestrul al doilea. Producția va reveni la normal în câteva săptămâni, iar întârzierile vor fi recuperate parțial începând din partea a doua a anului.

VEZI ȘI: Prim contact cu MAN TGX OptiView: Cu ochii în patru

”Potrivit estimărilor actuale, MAN poate pierde în acest an aproximativ 20% din capacitatea sa de producție”, a declarat Alexander Vlaskamp, CEO al MAN Truck & Bus. În medie, MAN produce între 80.000 și 85.000 de camioane anual.

Producția se reia cu autotractoare și vehicule standard, în timp ce programările pentru vehicule speciale, precum cele de construcții și pompieri, vor fi amânate.

Din aceeași categorie...

Back to top button