MAN se alătură proiectului care vizează dezvoltarea unor autobuze autonome

MAN se alătură proiectului care vizează dezvoltarea unor autobuze autonome
Producătorul german MAN s-a alăturat proiectelor de studiu @City și @City-AF care vizează dezvoltarea unor autobuze autonome pentru orașele viitorului.

În acest moment, ideea unor autobuze care să efectueze transport public fără șofer reprezintă o frântură din viitor, în care acest tip de vehiculele autonome vor deveni din ce în ce mai vizibile în traficul din orașe.

MAN se alătură proiectului care vizează dezvoltarea unor autobuze autonome

Dar traficul urban și cel din zonele metropolitane încă reprezintă o provocare pentru cercetători și dezvoltatori.

Traficul din orașe necesită algoritmi de calcul mult diferiți față de cei necesari pentru o conducere autonomă pe autostrăzi. Există o mulțime de situații de trafic pe care un astfel de autovehicul autonom trebuie să le interpreteze corect în zonele urbane.

Pentru a putea trece la următorul nivel, 15 parteneri și-au dat mână și au inițiat proiectele @City și @City-AF, iar MAN Truck & Bus face parte din acest sector. Proiectele sunt susținute de Ministerul Federal al Afacerilor Externe care „varsă” circa 20 de milioane de euro pentru dezvoltarea sistemelor.

„Conducerea autonomă reprezintă cheia transportului urban al viitorului. Aceste tehnologii vor ajuta la reducerea numărului de accidente, dar va îmbunătăți consistent traficul și viața din zonele urbane.

VEZI ȘI: Piața vehiculelor electrice echipate cu pile de combustie ar urma să crească masiv până în 2025

Un autobuz autonom va juca un rol important în acest proiect. Sunt convins că în viitor, aceste tipuri de vehicule vor deveni parte integrată a transportului urban”, a declarat Patrick Erns, liderul proiectului @City din cadrul MAN Truck & Bus.

Pentru a simula funcțiile autonome sub condiții reale, MAN va echipa un autobuz urban cu senzori și sisteme pentru a înregistra datele necesare dezvoltării algoritmilor de calcul.

Follow #infotrucker