Umanitar

MAN și Daimler Truck donează câte 1 milion de euro victimelor cutremurului din Turcia și Siria

MAN Truck & Bus și Daimler Truck AG au anunțat că vor dona câte 1 milion de euro ca ajutor de urgență pentru persoanele afectate de cutremurul din Turcia și Siria.

O parte din banii din donația MAN vor fi folosiți direct pentru bunuri materiale și transportul acestora cu autobuze, camioane și autoutilitare, dar vor merge și către marile organizații care oferă ajutor umanitar în regiunea dezastrului.

MAN și Daimler Truck donează câte 1 milion de euro victimelor cutremurului din Turcia și Siria

Acestea includ donația de către MAN a cinci mașini de pompieri pentru utilizare în zona cutremurului. Producătorul de vehicule comerciale face această donație pe lângă ajutorul oferit de Volkswagen Group, care donează și un milion de euro în numele mărcilor sale pentru ajutor de urgență în Turcia și Siria.

Mai exact, angajații din Turcia au demarat o campanie de colectare a victimelor cutremurului în ziua dezastrului, iar primul transport a pornit în dimineața următoare încărcat cu îmbrăcăminte de iarnă, pături, încălțăminte, articole de igienă, alimente și apă. MAN Turcia a trimis numeroase vehicule care au adus până acum câteva sute de rude ale angajaților MAN din zona cutremurului la Ankara, precum și alte persoane care doresc să părăsească regiunea.

În colaborare cu Protecția Civilă Turcă, MAN a început o campanie de colectare a donațiilor în natură. Într-un timp foarte scurt, un număr mare de bunuri de ajutor au fost colectate și transportate pe un camion MAN. Un alt vehicul a fost folosit pentru a aduce alimente într-un sat care fusese deosebit de grav afectat. Donațiile în numerar colectate de angajații MAN din Ankara din proprie inițiativă au fost între timp predate organizației de ajutor AHBAP. Compania de vânzări din Turcia MAN, care are sediul tot în Ankara, a transportat materiale de ajutor în zona cutremurului cu un autobuz și un MAN TGE, în coordonare cu organizația de control al dezastrelor. Ambele vehicule au fost folosite și pentru a duce oamenii la Ankara pe drumul de întoarcere.

VEZI ȘI: Cargo Truck Direct a implementat săptămâna de lucru de 4 zile în Germania

Sumele donate de Daimler Truck AG vor merge în părți egale către Crucea Roșie Germană și Unicef, pentru a sprijini proiectele de ajutor pentru persoanele afectate de cutremurul din Turcia și Siria. În plus, Daimler Truck furnizează vehicule și, împreună cu parteneri, organizează convoaie pentru transporturi de ajutoare.

Turcia a fost o locație importantă pentru Daimler Truck AG de zeci de ani. Acolo au fost produse autobuze la uzina Hoşdere de lângă Istanbul din 1967, iar camioanele Mercedes-Benz sunt produse în oraşul Aksaray din 1986.

De la uzina Aksaray, care este cea mai apropiată de zona cutremurului, a fost organizat în foarte scurt timp un transport de prim ajutor încărcat cu bunuri donate, care a ajuns deja în zona cutremurului. În cooperare cu Crucea Roșie Germană Aalen, compania va trimite săptămâna viitoare în zona dezastrului trei camioane încărcate cu bunuri de strictă necesitate.

Back to top button