Bus

MAN și Mobileye vor dezvolta autobuze urbane autonome

MAN Truck & Bus va colabora cu specialistul în tehnologia condusului autonom Mobileye pentru a dezvolta autobuze urbane autonome.

Potențialul autobuzelor urbane autonome este enorm, mai ales în ce privește costul total de proprietate, folosirea personalului și beneficiile pentru locuitori. De aceea, MAN a intrat într-o cooperare cu Mobileye pentru a dezvolta autobuze urbane cu grad înalt de automatizare, pregătite pentru producția de serie.

MAN și Mobileye vor dezvolta autobuze urbane autonome

Primul obiectiv comun al MAN și Mobileye este un proiect pilot cu autobuze autonome, care va începe în 2025. Atunci, un autobuz urban automatizat, cu șofer de siguranță la bord, va fi folosit în Munchen, în cadrul proiectului de cercetare MINGA.

”Faptul că transportul urban cu autobuze va fi în viitor nu doar conectat și fără emisii, dar și automatizat, este doar o problemă de timp. MAN s-a poziționat strategic prin cooperarea cu Mobileye pentru a depăși împreună noi borne în drumul spre automatizarea autobuzelor urbane”, a declarat Barbaros Oktay, șeful diviziei de Autobuze a MAN Truck & Bus.

VEZI ȘI: MHS Truck & Bus, partener de mobilitate pentru evenimentul Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii

În cadrul cooperării, Mobileye va oferi sistemul inteligent de condus automatizat Mobileye Drive, iar MAN va crea arhitectura necesară pentru automatizarea vehiculului. O altă misiune pentru MAN este integrarea vehiculelor autonome într-un ecosistem complet.

Primul autobuz automatizat MAN Lion’s City E va circula în traficul din Munchen din 2025. El va fi folosit pe ruta 144, prin Parcul Olimpic, una de turism și agrement. MAN Truck & Bus plănuiește începerea producției de serie până la finalul acestui deceniu.

Din aceeași categorie...

Back to top button