MAN și Scania au efectuat primul test comun de conectare a camioanelor în pluton

MAN și Scania au efectuat primul test comun de conectare a camioanelor în pluton
Producătorii MAN și Scania, parte a grupului TRATON, au derulat primul test comun de camioane conectate în pluton.

În cadrul cele de-a 67-a ediții IAA de la Hanovra, MAN și Scania au transmis un puternic mesaj de colaborare tehnologică în cadrul grupului TRATON, anunțând realizarea primului test comun de camioane conectate în pluton.

MAN și Scania au efectuat primul test comun de conectare a camioanelor în pluton

Alături de clienții lor, cele două mărci efectuează teste reale pe drumurile publice în cadrul diferitelor inițiative de cercetare și proiecte pilot, utilizând camioane conectate în pluton.

Convoiul de camioane multimarcă prezentat la IAA este considerat un punct de referință care deschide drumul către o nouă dimensiune în transport.

Platooning-ul reduce consumul de carburant și a emisiilor de CO2, iar în același timp îmbunătățește considerabil siguranța rutieră. Mai mult, conectarea camioanelor în pluton este considerată, în general, poarta de acces către condusul autonom.

Pe termen lung, acest lucru ar putea permite conectarea unei game largi de camioane de la mai mulți producători și companii de transport pentru a obține efecte sinergice pentru toate părțile implicate.

VEZI ȘI: 150 de Mercedes-Benz Actros 1845 pentru Ekol

Conectarea în pluton este o “bară de tractare” electronică care conectează mai multe vehicule pentru a se urmării unul pe celălalt la o distanță mică (10 m) cu ajutorul unui sistem de control IT.

În ceea ce privește mărciule MAN și Scania, acestea lucrează împreună sub umbrela grupului TRATON, păstrându-și însă independența una față de cealaltă și concentrându-se pe segmente de piață diferite.

Follow #infotrucker