ȘtiriSustenabilitate

MAN și Shell caută soluții comune pentru propulsia pe bază de hidrogen

MAN și Shell au primit o susținere financiară de 8.5 milioane de euro din partea BMVI pentru implementarea soluțiilor de propulsie pe bază de hidrogen.

MAN și Shell colaborează pentru a pune la punct un proiect de mobilitate care are la bază propulsia pe bază de hidrogen.

MAN și Shell caută soluții comune pentru propulsia pe bază de hidrogen

Cele două companii vor să dezvolte un camion cu pile de combustie pe hidrogen, capabil să acopere distanțe lungi, dar și infrastructura necesară de puncte de alimentare.

Proiectul beneficiază și de susținerea Ministerului Transporturilor și al Infrastructurii Digitale (BMVI), ministrul Andreas Scheuer anunțând o finanțare de aproximativ 8.5 milioane de euro.

Autoritățile germane consideră că tehnologia cu hidrogen reprezintă o soluție pentru a avea un transport rutier de mărfuri cu emisii zero. MAN colaborează cu partenerii Anleg și TU Braunschweig la dezvoltarea camionului pe hidrogen.

VEZI ȘI: Modul în care senzorii lui Scania AXL înlocuiesc ochiul uman

Producătorul de camioane bavarez este responsabil cu implementarea întregului concept, în timp ce Anleg GmbH și TU Braunschweig se ocupă de unitățile de stocare ale hidrogenului și de tot ceea ce ține de partea tehnologică pentru utilizarea hidrogenului pe post de combustibil.

MAN și Shell caută soluții comune pentru propulsia pe bază de hidrogen

În același timp, Shell s-a angajat să dezvolte o infrastructură care să susțină utiilizarea camioanelor pe hidrogen pe distanțe lungi. Obiectivele principale, pe termen mediu, sunt ca hidrogenul să devină o alternativă viabilă la mootorul diesel și o reducere semnificativă a emisiilor de noxe.

Proiectul are legături și cu proiectul european PRHYDE care are ca scop dezvoltarea sistemelor de alimentare sub presiune cu hidrogen și găsirea unor soluții pentru utilizarea în sectorul de transport și construcții grele.

Din aceeași categorie...

Back to top button