IAATehnologieTop News

MAN SimplePay: Camionul va putea face plăți automate pentru servicii

MAN vrea să transforme camionul într-un portofel digital cu ajutorul platformei MAN SimplePay, care va simplifica toate plățile necesare în timpul operațiunilor, conform motto-ului ”Simplifying business”.

MAN Truck & Bus este primul producător OEM care dezvoltă o platformă digitală pentru toate procesele de plăți legate de vehiculele comerciale: MAN SimplePay. Camionul devine astfel un portofel digital, care oferă o transparență completă și simplificarea tranzacțiilor.

MAN SimplePay: Camionul va putea face plăți automate pentru servicii

SimplePay este primul pas spre un ecosistem complet de plăți pentru diferite servicii. Împreună cu un furnizor de carburanți de top, MAN va lansa inițial o soluție de plată sigură și fără contact pentru realimentare, care nu mai necesită numerar sau carduri fizice. Șoferul nu va mai părăsi camionul, fiind eliminată vizitarea stației de alimentare consumatoare de timp. Un avantaj secundar este reducerea contactului cu alte persoane.

Managerii de flotă vor beneficia de o prezentare a plăților în timp real, putând controla toate costurile și procesele pentru fiecare vehicul într-un sistem unic. De asemenea, sarcinile administrative sunt reduse. MAN se ocupă astfel de o problemă serioasă, care le ocupă deseori managerilor de flotă multe ore din program.

Din punct de vedere tehnic, procesele de plată se fac direct din camion, prin intermediul RIO Box. Procesarea digitală a plăților este efectuată de un alt partener, Stripe. Infrastructura cloud necesară este furnizată de Amazon Web Services (AWS). Va fi posibilă rezervarea MAN SimplePay prin intermediul MAN Marketplace, iar apoi serviciul va fi instalat online pe camioanele selectate.

VEZI ȘI: Prim contact cu MAN TGX OptiView: Cu ochii în patru

Lansarea comercială a MAN SimplePay va avea loc cât mai rapid posibil. În fazele următoare, rețeaua de parteneri și serviciile care pot fi achiziționate vor fi extinse. De exemplu, cu SimplePay vor putea fi plătite și serviciile de asistență rutieră.

După IAA 2022, MAN SimplePay va fi disponibil unor clienți pilot din Marea Britanie. Sistemul va fi lansat apoi pe piața germană, iar apoi și în restul Europei. În viitor este plănuită și integrarea flotelor mixte de camioane și extinderea soluției pentru autobuzele și utilitarele MAN.

Din aceeași categorie...

Back to top button