MAN TGS la Jocurile Olimpice de la Sochi 2014

Ca o ironie sau nu, compania germană MAN este prezentă la Olimpiada de Iarnă ce se desfășoară în această lună la Sochi, Rusia. Planificarea unui eveniment de o asemenea anvergură înseamnă examinarea atentă a infrastructurii, optimizare și monitorizare. Spre exemplu, un trafic sporit ar putea însemna întârzierea unor atleți la startul competițiilor unde sunt înscriși sau întârzierea livrării de echipamente.

Pentru a evita astfel de situații, organizatorii Olimiadei de la Sochi 2014 au apelat la 9 camioane de recuperare și tractare MAN TGS 8×4 de 480 CP pentru ai ajuta atunci când situația o impune. În plus, camioanele vor fi folosite la tractarea autobuzelor transportului public din oraș pentru a se evita blocajele, mai ales că flota de autobuze din oraș tocmai a fost mărită pentru acest eveniment. Sistemele de recuperare prezente pe MAN TGS 8×4 permit chiar și tractarea autobuzelor cu podea coborâtă ce au o gardă la sol mai mică. Brațul principal al sistemului de recuperare este capabil să ridice 31 de tone. 

MAN TGS la Jocurile Olimpice de la Sochi 2014

După terminarea Olimpaidei de la Sochi, camioanele cu leul pe grila radiatorului a căror spurstructură a fost construită de către compania rusă V – KRAN, vor fi folosite ca vehicule de tractare pentru operațiuni de transport public din toată Rusia.

Follow #infotrucker