ȘtiriTop News

MAN TGX 18.510 este Sustainable Truck of the Year 2022

Juriul Sustainable Truck of the Year a anunțat premiile pentru 2022. MAN TGX 18.510 s-a impus la categoria Autotractoare, Scania 25 P BEV la Distribuție și Fiat E-Ducato la categoria Van.

Pentru premiul din acest an, MAN TGX 18.510 i-a avut drept contracandidați pe Scania 770 S și Volvo FH 460 TC. Juriul a apreciat că cea mai nouă generație de camioane MAN TGX a progresat în ce privește calitatea și eficiența. Aerodinamica îmbunătățită participă la reducerea consumului de carburant și a emisiilor.

MAN TGX 18.510 este Sustainable Truck of the Year 2022

De asemenea, sistemul de propulsie, compus din motorul diesel de 12,4 litri și 510 CP, cuplat la o transmisie automatizată Tipmatic, este puternic și eficient. Jurnaliștii din juriu au mai lăudat cabina, care oferă șoferului confort atât în timpul condusului, cât și în pauze.

VEZI ȘI: Primul MAN TGX Individual Lion S livrat în România

La categoria Distribuție s-a impus Scania 25 P BEV, un camion electric disponibil deja pe piață, care nu face niciun compromis în ce privește performanța și eficiența. Modelul demonstrează că distribuția urbană și regională fără emisii de CO2 nu este doar o perspectivă pentru viitoarele generații de șoferi.

Inima lui Scania 25 P BEV este un motor electric de 310 CP, cuplat la o transmisie cu două viteze. Autonomia este variabilă, în funcție de numărul de pachete de baterii litiu-ion configurate. Ea ajunge până la 250 km, în cazul versiunii cu 9 pachete de baterii.

MAN TGX 18.510 este Sustainable Truck of the Year 2022

Al treilea premiu Sustainable Truck of the Year 2022, cel de la categoria Van, a fost primit tot de un model electric: Fiat E-Ducato. Potrivit juriului, Ducato electric reprezintă un punct de cotitură în numele sustenabilității, devenind noul standard pentru livrările pe ultima milă cu emisii zero.

E-Ducato se bazează pe un motor electric de 122 CP, adecvat pentru operațiunile urbane. În funcție de numărul de pachete de baterii, autonomia poate ajunge până la 370 km. Modelul poate transporta până la 17 metri cubi și 1.910 kg de marfă. Juriul a mai apreciat de asemenea conectivitatea și sistemele de siguranță.

FIAT E-Ducato Sustainable Truck of the Year 2022 (Van)

Din aceeași categorie...

Back to top button