MagazinȘtiri

MAN TGX D38 este noua „sanie” a lui Moș Crăciun

Producătorul bavarez de camioane, MAN, și-a lansat de curand clipul special al campaniei de Crăciun desfășurată sub sloganul „The sleigh for really big jobs”. În clip, alături de Moș Crăciun apare și dublul campion din DTM, Mattias Ekström.

De altfel, celebrul pilot din Campionatul German de Turisme, Mattias Ekström, îi dă Moșului o soluție pentru a transporta toate cadourile și de a ajunge la timp în casele tuturor în seara de Ajun. Astfel, noua „sanie” a Moșului este modelul TGX D38, lansat de MAN în luna septembrie a acestui an în cadrul IAA Hanovra 2014. Noul model, este echipat cu cel mai evoluat propulsor dezvoltat de „leului” german, D3876 – acesta fiind considerat „moștenirea lui Diesel”. Noul motorul de 15.2 litri dezvoltă 640 CP și un cuplu monstruos de 3.000 Nm. Datorită dimensiunilor sale și a caracteristicilor tehnice, motorul D38 este în prezent disponibil doar pe gama TGX dedicată transportului greu.

Conform site-ului specializat de afaceri în sport, Sports Business, MAN este partener oficial pentru echipa lui Mathias Ekström din Campionatul Mondial de Rallycross, oferind suport logistic prin furnizarea camionului, pilotul suedez fiind ambasador global al mărcii. Mathias Ekström este de două ori campion în DTM și a câștigat de trei ori până acum Cursa Campionilor.

Din aceeași categorie...

Back to top button