CamioaneFeatures

În 2016, MAN TGX D38 va suferi un ușor facelift

Începând cu 2016, modelele de camioane TGS şi TGX, inclusiv D38, vor suferi un subtil facelift, ce cuprinde printre altele și un design nou al blocurilor optice ce au încorporate lumini de zi LED.

Tot din 2016, la cerere, poate fi montat un sistem automat de iluminare. Atunci când şoferul selectează cu ajutorul întrerupătorului de lumină poziţia „auto”, autovehiculul cuplează şi decuplează automat faza de întâlnire, în funcţie de condiţiile de lumină existente. De exemplu, atunci când se lasă întunericul sau, în timpul zilei, la trecerea prin tuneluri, lumina de drum este cuplată automat prin intermediul unui senzor de înserare. Sistemul este identic cu cel folosit de Volkswagen pe modelele de turisme pe care le produce.

Chiar şi pe ploaie se activează lumina de drum (deci când ştergătoarele de parbriz sunt cuplate permanent). Astfel, propriul autovehicul este mult mai bine vizibil pentru ceilalţi participanţi la trafic. În acelaşi timp sunt controlate şi luminile de delimitare şi de marcare a părţilor laterale.

În 2016, MAN TGX D38 va suferi un ușor facelift

Sistemul automat de lumină poate fi combinat suplimentar, la cerere, cu un sistem automat de senzori de ploaie. Acesta preia cuplarea şi decuplarea ştergătoarelor parbrizului şi reglează intervalul de ştergere până la funcţionarea permanentă a acestora. Sensibilitatea sistemului automat de ştergere în caz de ploaie poate fi reglat ergonomic şi intuitiv de către şofer prin intermediul unui buton rotativ de reglaj aflat pe coloana volanului. Şoferul poate alege durata intervalelor de pauză în patru trepte.

VEZI ȘI: Philips LongLife EcoVision garantate 100.000 km

Suprafaţa mare a senzorului de ploaie, situat la marginea inferioară a parbrizului, care utilizează sistemul MAN, garantează o excelentă recunoaştere a cantităţii de ploaie.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button