Breaking NewsCamioane

MAN TGX electric va fi produs în acest an la uzina MAN din Austria

MAN Truck & Bus a anunțat începerea producției lui MAN TGX electric, camionul din segmenul mediu dedicat distribuției urbane.

Anunțul de începere a producției modelului MAN TGX electric, vine la doar câteva zile după ce Daimler a anunțat producția într-o serie redusă a versiunii sale electrice de camion pentru transport greu.

MAN TGX electric va fi produs în acest an la uzina MAN din Austria

Producția lui MAN TGX electric, deocamdată doar în faza experimentală, a fost făcută publică în cadrul evenimentului de semnare a unui acord de cooperare între MAN Truck & Bus și Consorțiul Austriac pentru Logistică Sustenabilă (CNL) ce vizează testarea în acest an a camioanelor electrice.

CNL reprezintă o asociare a celor mai importante 15 companii austriece care activează în industrie, comerț și servicii, având ca scopul reducerea impactul logisticii asupra mediului.

Astfel, primele teste oficiale, în condiții reale de transport, se vor derula până la sfârșitul lui 2017, și vor fi făcute de companiile de transport membre ale CNL. Alegerea Austriei nu este întâmplătoare, pentru că producția lui MAN TGX electric va fi realizată în fabrica bavarezilor din  Steyr.

Mai exact, modelul MAN TGX electric va fi produs în Truck Modification Center din Steyr, o divizie a uzinei care produce versiunile diesel ale MAN TGM și TGL.

Pe viitor, MAN intenționează să producă pe segmentul cuprins între 12 și 26 tone, numai vehicule comerciale cu tracțiune electrică, astfel că, pe viitor ne putem aștepta și la producția unui MAN TGM electric.

VEZI ȘI: Un camion de poliție fără însemne spaima șoferilor indisciplinați din Anglia

Prima fază a testelor de drum va implica versiuni 6×2 șasiu ale lui MAN TGX electric carosate cu dube frigorifice, swap body (portcontainer) și pentru transportul băuturilor. De asemenea, testele experimentale vor fi făcute și cu un cap tractor electric derivat din TGS 4X2 BLS-TS cu semiremorcă pentru distribuție.

În plus, față de testarea tehnică propriu-zisă, va fi încorporată în proces și dezvoltarea unor servicii specifice pentru camioane electrice.

Conform oficialilor MAN, producătorul german folosește un sistem modular de asamblare a componentelor, scopul fiind acela de a putea produce camioane electrice pentru diferite tipuri de aplicații.

Primele companii care vor testa începând cu luna noiembrie 2017 modelul MAN TGX electric sunt: Gebrüder Weiss, Hofer, Magna Steyr, METRO, Quehenberger, REWE, Schachinger, SPAR și producătorul de bere Stiegl.

Mai multe informații despre camioanele MAN electrice, veți putea citi în revista InfoTrucker.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button