EconomicTop News

MAN Truck & Bus, profit de 57 de milioane de euro în primul trimestru

MAN Truck & Bus a obținut un profit operațional ajustat de 57 de milioane de euro în primul trimestru al anului 2022.

În ciuda problemelor de aprovizionare, producătorul de vehicule comerciale MAN Truck & Bus a putut să obțină în primul trimestru venituri din vânzări de aproximativ 3,5 miliarde de euro, doar puțin sub nivelul de anul trecut. Declinul vânzărilor de vehicule noi (în total 19.325 de camioane, utilitare ușoare și autobuze) a fost compensat parțial de creșterea operațiunilor de servisare a vehiculelor.

MAN Truck & Bus, profit de 57 de milioane de euro în primul trimestru

Profitul operațional ajustat a fost de 57 de milioane de euro. ”Pe lângă scăderea cifrei de afaceri cauzate de volumul vânzărilor, rezultatul operațional a fost împovărat de oprirea producției în unele fabrici, costurile mai mari cu energia și creșterea prețurilor la materii prime. Acestea au fost compensate, printre altele, de tendința pozitivă în ce privește marjele de profit la camioanele noi și rulate”, a declarat Inka Koljonen, membru în Consiliul Executiv al MAN Truck & Bus SE cu responsabilitate pentru Finanțe.

VEZI ȘI: Prim contact în România cu MAN TGX OptiView: Cu ochii în patru

În primul trimestru din 2022, rezultatul operațional a fost ajustat cu 2 milioane de euro. Cheltuieli de restructurare de aproximativ 1 milion de euro (față de 362 de milioane de euro în Q1 2021) au fost necesare pentru realiniere, precum și aproximativ 2 milioane de euro pentru deficiențe în legătură cu războiul din Ucraina.

Efectele războiului din Ucraina asupra MAN Truck & Bus vor fi vizibile în special în al doilea trimestru. Producția de camioane a fost oprită de la mijlocul lunii martie, din cauza problemelor de aprovizionare, și a fost repornită treptat începând de la finalul lunii aprilie. Revenirea completă la capacitatea de producție este așteptată să dureze câteva luni.

Din aceeași categorie...

Back to top button