MAN Truck & Bus: Patru ani de cercetare în proiectul UR:BAN

MAN Truck & Bus: Patru ani de cercetare în proiectul UR:BAN

Pe data de 7 octombrie 2015, MAN Truck & Bus și partenerii din cadrul proiectului UR:BAN au prezentat în cadrul târgul de la Düsseldorf dar și în trafic real rezultatele obținute în cei patru ani de cercetare.

Experți din cele trei proiecte UR:BAN au prezintat 50 de autovehicule demonstrative, MAN fiind singurul producător de vehicule comerciale, care a venit cu două prototipuri și o cabină de camion demonstrativă.

Pentru MAN, interacțiunea dintre șofer și autovehicul a constituit o lucrare de ansamblu în cele trei proiecte din cadrul UR:BAN: „Factorii umani în trafic”, „Sistem de trafic în rețea” și „Asistență cognitivă”.

MAN Truck & Bus: Patru ani de cercetare în proiectul UR:BAN

Circulația în orașe este foarte complexă și solicitantă pentru dezvoltarea sistemelor de suport și automatizare în trafic. În proiectul UR:BAN, am apelat la tehnologii noi, pentru a observa și analiza scena traficului în mediul urban, și am dezvoltat o cabină digitală pentru comunicarea intuitivă între autovehicul și șofer. Iar cele două sisteme dezvoltate tot în proiectul UR:BAN – asistentul de undă verde pentru camion și vizibilitate panoramică pentru autobuze urbane se bucură de rezultatele acestui proiect, a explicat Karlheinz Dörner, șef al departamentului sisteme de trafic asistat din cadrul departamentului de cercetare inginerească al MAN Truck & Bus.

Mai multe despre cele trei sub-proiecte în care MAN Truck & Bus s-a implicat activ puteți citi în editia de noiembrie a revistei online infoTrucker. Până atunci, cei interesați pot citi prima ediție (octombrie 2015) accesând link-ul – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau pot intra pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Follow #infotrucker