ȘtiriSustenabilitate

MAN va dezvolta soluții de mobilitate cu zero emisii de CO2

MAN lucrează la dezvoltarea unor soluții de mobilitate cu zero emisii de CO2 și va oferi vehicule electrice și pe hidrogen ca parte a acestui plan.

Producătorul din Munchen lucrează deja în departamentele de cercetare și dezvoltare la aceste soluții și a încheiat o serie de parteneriate pentru a le și testa pe drumurile publice. Pentru un viitor fără emisii de noxe, atunci când vine vorba de transportul public și distribuția de marfă decizia se pare că a fost luată deja și că vehiculele electrice sunt prima opțiune.

MAN va dezvolta soluții de mobilitate cu zero emisii de CO2

În conformitate cu această direcție, MAN Truck & Bus are deja în gamă o serie de vehicule comerciale electrice cum ar fi MAN Lion’s City E și eTGE precum și camionul electric eTGM. În plus, noua generație de camioane complet electrică va fi disponibilă începând din 2023.

În afara dezvoltării rapide a tehnologiei cu baterii electrice, soluțiile pe hidrogen (H2) reprezintă o opțiune suplimentară în ceea ce privește combustibilii alternativi în transportul pe distanțe lungi. Tocmai de aceea MAN își prezintă acum planurile de cercetare și dezvoltare și în această direcție.

Primele vehicule prototip dezvoltate de MAN vor fi construit la începutul anului viitor și fac parte deja din proiecte curente de dezvoltare în jurul acestui tip de combustibil. MAN testează în prezent atât folosirea unei pile de combustibil pe hidrogen, cât și un motor cu combustie pe hidrogen.

VEZI ȘI: Amplă acțiune de control a poliției germane în zona Göttingen

Avantajele oferite de această tehnologie sunt evidente. Pe de-o parte această formă de mobilitate electrică este prietenoasă cu mediu, atunci când este folosită pila de combustibil emițând doar vapori de apă în atmosferă. Pe de altă parte, autonomia este de aproximativ 800 de kilometri, suficient de mare pentru un camion de mare tonaj care transportă marfă pe drumurile din Europa.

Motorul cu combustie pe hidrogen reprezintă o soluție robustă care poate fi implementată rapid, datorită unor soluții deja existente, și poate deveni o soluție de trecere spre noile forme de propulsie alternative. MAN a programat deja o serie de teste practice pentru 2023 și 2024 împreună cu o serie de clienți tradiționali, obiectivul fiind de a testa întregul ecosistem pe bază de hidrogen în logistica de transport.

Astfel va fi formată o “flotă bavareză” care va fi utilizată de operatori de transport din Bavaria și care beneficiază și de susținerea autorităților din această regiune care vor dezvolta infrastructura necesară pentru alimentarea acestor vehicule.

De asemenea, MAN a demarat și o serie de colaborări cu universități tehnice din Germania pentru a găsi soluții inovatoare în această direcție.

Din aceeași categorie...

Back to top button