Bus

MAN va livra 76 de autobuze electrice în Oslo

Unibuss, una dintre cele mai mari companii de transport public din Norvegia, a comandat 76 de autobuze electrice MAN, care vor opera în capitala Oslo.

Pentru MAN, aceasta este prima comandă de autobuze electrice din Norvegia. Comanda include 59 de modele solo Lion’s City 12 E și 17 autobuze articulate Lion’s City 18 E.

MAN va livra 76 de autobuze electrice în Oslo

Livrarea celor 76 de autobuze electrice MAN Lion’s City E este programată pentru finalul anului 2023: ele vor fi operate în nord-estul și estul orașului Oslo, în cartierele la modă cu multe parcuri, muzee și case de lemn.

Unul dintre motivele pentru care Unibuss a ales MAN Lion’s City E este configurația flexibilă. De exemplu, modelele solo vor avea 5 pachete de baterii, în loc de 6 în standard, iar cele articulate 7 pachete, față de 8 în standard.

”Din această toamnă, clienții noștri pot decide singuri numărul de pachete de baterii dorite. Astfel, autobuzele noastre electrice sunt mai bine adaptate cerințelor specifice ale operatorilor în ce privește autonomia și numărul de pasageri”, spune Rudi Kuchta, șeful diviziei de Autobuze a MAN Truck & Bus.

VEZI ȘI: Prim contact cu autobuzul electric MAN Lion’s City E, în București

Unibuss a optat și pentru noul sistem de aer condiționat pe bază de CO2, disponibil de la mijlocul acestui an. Acesta nu este doar ecologic, ci și mai eficient, adăugând până la 25 km la autonomia autobuzului. Pentru o siguranță maximă, autobuzele comandate vor fi echipate cu sistemele MAN OptiView și BirdView.

În afară de furnizarea vehiculelor, contractul mai prevede că MAN se va ocupa și de servisarea și întreținerea autobuzelor pe o perioadă de până la 12 ani.

Din aceeași categorie...

Back to top button