Bus

MAN va oferi un șasiu de autobuz electric pentru piețele din afara Europei

MAN Truck & Bus va oferi din 2024 un șasiu de autobuz electric pentru piețele din afara Europei, bazat pe tehnologiile demonstrate de la Lion’s City E.

Analiștii estimează că cererea de autobuze electrice va continua să crească în anii viitori. Până în 2040, vânzările de autobuze cu zero emisii sunt așteptate să depășească 80% din piața globală.

MAN va oferi un șasiu de autobuz electric pentru piețele din afara Europei

”Pentru a veni în întâmpinarea acestei cereri și a face o contribuție importantă la mobilitatea sustenabilă, cu noul șasiu vom oferi o soluție de autobuz electric MAN pentru piețele din afara Europei. Carosierii din toată lumea vor putea folosi o bază perfectă pentru modelele lor complet electrice”, spune Rudi Kuchta, șeful Diviziei de Autobuze a MAN Truck & Bus.

Primele prototipuri de șasiuri MAN de autobuze electrice vor fi livrate din 2023. Producția de serie este programată să înceapă în 2024. Șasiul va fi produs la fabrica MAN din Starachowice (Polonia), unde este produs și Lion’s City E.

VEZI ȘI: Prim contact cu autobuzul electric MAN Lion’s City E, în București

Inițial, MAN va oferi șasiul într-o versiune cu două axe, care poate fi folosită ca bază pentru autobuze cu podea joasă (LF), cu intrare joasă (LE) sau cu podea înălțată, pentru operațiuni urbane și interurbane. Vor exista și versiuni cu volan pe dreapta, cerute în piețe tradiționale pentru autobuzele MAN, precum Singapore, Africa de Sud, Australia și Noua Zeelandă.

Șasiul va păstra arhitectura lui Lion’s City E, cu motor electric montat central pe axa spate. De asemenea, bateriile vor fi produse în continuare de Grupul Volkswagen.

Pentru piețele în care este necesară o autonomie zilnică mai mare, MAN va oferi și tehnologia bateriilor LFP (litiu-fier-fosfat), pe lângă tehnologia actuală NMC (litiu-nichel-mangan-cobalt).

Din aceeași categorie...

Back to top button