Bus

MAN va prezenta soluții electrice, digitale și autonome la UITP 2023

MAN Truck & Bus va prezenta la UITP Global Public Transport Summit (4-7 iunie 2023), cel mai mare eveniment din lume destinat mobilității urbane, soluții de la A (de la automatizare) la Z (de la zero emisii).

În centru standului MAN de la Barcelona se va afla modelul electric compact Lion’s City 10 E. Vizitatorii vor primi informații și despre celelalte modele electrice MAN, serviciile digitale, consultanța de la MAN Transport Solutions sau automatizarea autobuzelor urbane.

MAN va prezenta soluții electrice, digitale și autonome la UITP 2023

Lion’s City 10 E este cel mai nou model din familia de autobuze electrice MAN. Versiunea de 10,5 metri lungime, produsă la fabrica MAN din Starachowice de la începutul anului 2023, va putea fi văzută în Hala 6, standul 6A100. Modelul compact este ideal pentru serviciile la cerere, ca supliment la orele de vârf sau pentru cursele în centrele urbane care necesită o manevrabilitate sporită.

Modelul are o capacitate de pasageri similară cu a multor autobuze urbane de 12 metri lungime, dar este mai manevrabil și necesită mai puțin spațiu în traficul aglomerat și în depouri.

VEZI ȘI: MAN lansează sistemul de siguranță FrontDetection

În afară de vehiculele inovatoare, MAN Truck & Bus se bazează și pe o echipă de peste 75 de experți eMobility din Europa care consiliază clienții doritori să treacă la electromobilitate. Echipa MAN Transport Solutions face o analiză completă, pentru a face trecerea la autobuze electrice cât mai de succes și cu mai puține eforturi pentru clienți. În total, echipa a completat deja cu succes peste 250 de proiecte. Și după trecerea la vehicule electrice, MAN își susține clienții cu instrumente digitale precum eManager.

Un alt subiect de bază pentru MAN la UITP Summit 2023 va fi automatizarea autobuzelor urbane. Dr Michael Roth, șef de strategie pentru Autobuze, va prezenta călătoria MAN în drumul spre automatizare. Primul autobuz autonom MAN, dezvoltat împreună cu Mobileye, va circula din 2025 în Munchen, în cadrul proiectului de cercetare MINGA. Producția de serie a autobuzelor urbane autonome ar trebui să poată fi lansată în 2030.

Din aceeași categorie...

Back to top button