IAASustenabilitate

MAN va prezenta viitorul său camion electric la IAA 2022

LA IAA, MAN va prezenta pentru prima dată în fața publicului larg prototipul foarte apropiat de producția de serie al viitorului său camion electric, care va fi livrat primilor clienți în 2024.

O caracteristică tehnică specială a ”leului” electric este pregătirea pentru viitorul standard de încărcare megawatt: încărcarea rapidă și timpii reduși de încărcare fac camionul electric potrivit pentru transporturi grele pe distanțe lungi, cu autonomii zilnice între 600 și 800 km, iar mai târziu până la 1.000 km.

MAN va prezenta viitorul său camion electric la IAA 2022

Împreună cu costurile de operare reduse și cel mai bun echilibru energetic, vehiculele electrice cu baterii oferă cea mai potrivită tehnologie pentru viitorul fără CO2 al flotelor de vehicule comerciale.

Viitorul MAN eTruck va putea acoperi toate aplicațiile și versiunile de suprastructură ale camioanelor diesel, de la transport frigorific pe distanțe lungi, colectare de deșeuri în orașe sau distribuție de materiale de construcții pe șantiere.

VEZI ȘI: Test cu Scania 25 P, primul camion electric din România

Pentru o conversie de succes de la diesel la electric, o analiză holistică a nevoilor clienților este necesară cu mult înainte de achiziționarea unui camion electric. La IAA, producătorul bavarez va prezenta în premieră MAN eMobility Consulting, care include nu doar sfaturi despre vehicul, ci și analizarea condițiilor de operare ale clienților, inclusiv optimizarea costurilor, analizarea rutelor, optimizarea flotei și infrastructura de încărcare.

Un sprijin suplimentar va veni de la instrumente digitale precum noul MAN eReadyCheck, pe care clienții îl vor putea folosi după IAA pentru a verifica dacă rutele lor de livrare pot fi deservite de camioane pur electrice, sau MAN eManager, pe care managerii de flotă îl pot folosi pentru a monitoriza informațiile despre încărcarea camioanelor din flotă. Acestea fac parte din soluțiile prezentate la IAA de MAN Transport Solutions și diferiți parteneri producători de infrastructură de încărcare.

Din aceeași categorie...

Back to top button