CamioaneȘtiri

MAN va prezinta noul sistem VAS (Video Manoeuvring System) în cadrul Bauma 2019

MAN va prezenta în acestă primăvară la Bauma 2019 noul sistem VAS (Video Manoeuvring System), care asistă șoferii în timpul manevrelor dificile.

Noul sistem VAS (Video Manoeuvring System) poate fi intalat pe toate gamele de camioane (TGL, TGM, TGS și TGX) ale producătorului din Munchen. Mai mult decât atât, sistem este disponibil chiar și pentru cei care dețin deja un astfel de camion.

MAN va prezinta noul sistem VAS (Video Manoeuvring System) în cadrul Bauma 2019

Deși șoferii dispune de o gamă bogată de sisteme de asistare, responsabilitatea acestora rămâne la fel de mare. Peste toate, o vizibilitate excelentă și abilitatea de a-i observa cu ușurință și rapid pe ceilalți participanți la trafic devin lucruri esențiale.

Este destul de dificil să vezi ce se întâmplă în partea draptă a camionului, iar în cazul în care apar diverse probleme atunci când șoferul vrea să schimbe banda de circulație sau să execute viraje ori manevre, devine necesar ca acesta să fie informat cât mai rapid posibil.

Noul sistem VAS (Video Manoeuvring System) are la bază o cameră video ajută șoferul să aibă un unghi mult mai larg a ceea ce se petrece în partea dreaptă a camionului. Imaginile surprinse de camera video sunt redate pe un monitor amplasat la nivelul montantului, iar astfel, șoferul va putea observa mult mai rapid dacă un biciclist sau o mașină mică se apropie cu rapiditate.

Mai mult decât atât, parcările vor deveni și mai ușoare în momentul integrării acestui sistem.

VEZI ȘI: MAN expune gama specială MAN XLION în cadrul Bauma 2019 de la Munchen

De fiecare dată când șoferul semnalizează schimbarea benzii către dreapta, camera video se activează și transmite informații către monitor. MAN spune că a integrat și o funcție pentru închiderea completă a acestui sistem.

Camera video are un unghi de 150 de grade, iar ecranul pe care sunt proiectate imaginile are o diagonală de 7 inch. Un alt lucru interesant este acela că șoferul poate reveni asupra unor imagini înregistrate în trecut.

Pentru o siguranță sporită, MAN propune și instalarea unor senzori ultrasonici care atunci când detectează diverse obstacole transmit un impuls către un LED aflat la interiorul cabinei. De asemenea, sistemul oferă în același timp și un semnal sonor.

Din aceeași categorie...

Back to top button