Bus

MAN va produce autobuze electrice în Turcia, începând cu 2025

Uzina din Turcia va fi a doua linie de producție pentru autobuze electrice a lui MAN, după cea din Starachowice, Polonia.

Într-un interviu acordat publicației Sustainable Bus, Barbaros Oktay, șeful diviziei de autobuze al MAN Truck & Bus, a confirmat că producătorul bavarez va începe producția de autobuze electrice în Turcia, începând cu 2025.

În prezent, MAN Truck & Bus își adaptează liniile de producție în funcție de nevoile pieței. Comparativ cu 2022, anul trecut au fost de trei ori mai multe înmatriculări de autobuze electrice. Și vom vedea în continuare cifre ridicate și în anii următori.

Am investit în uzina noastră din Ankara pentru a începe producția de autobuze electrice anul viitor. Avem o capacitate de până la 6.000 de vehicule complete în total și 2.800 de șasiuri, a declarat Oktay pentru Sustainable Bus.

MAN Truck & Bus și-a propus ca anul viitor să producă până la 12 unități pe zi în fabrica din Starachowice, Polonia și până la 3 unități pe zi în fabrica din Ankara.

VEZI ȘI: Scania Touring va fi disponibil și într-o variantă LNG

De asemenea, MAN Truck & Bus investește într-o fabrică completă de baterii care va începe să producă în serie anul viitor. În prezent, bateriile pentru Lion’s City E sunt fabricate cu tehnologia și dezvoltarea noastră de către un partener extern.

Din 2025, vom produce apoi bateriile MAN pentru camioane și autobuze electrice în serie mare la sediul nostru din Nürnberg. În viitor, capacitatea de producție va fi extinsă la peste 100.000 de baterii pe an.

Din aceeași categorie...

Back to top button