Economic

MAN, vânzări de 5 miliarde de euro în prima jumătate a lui 2022

MAN Truck & Bus a înregistrat în prima jumătate a anului 2022 vânzări de aproximativ 5 miliarde de euro și un profit operațional de 34 de milioane de euro.

După cum se estima, vânzările sunt la un nivel mai mic decât cele de anul trecut, din cauza opririi producției de camioane timp de 6 săptămâni. Din punct de vedere operațional, în trimestrul al doilea s-a înregistrat o ușoară pierdere, dar datorită rezultatelor solide din primul trimestru, compania este pe profit în 2022.

MAN, vânzări de 5 miliarde de euro în prima jumătate a lui 2022

”Incertitudinile geopolitice și problemele de aprovizionare continuă să pună presiune pe industria de vehicule comerciale. Inflația mare și prețurile în creștere ale materialelor și energiei crează de asemenea tensiuni suplimentare. În ciuda opririi producției și a livrărilor de camioane mult reduse, am reușit să terminăm pe plus prima jumătate a anului”, a declarat Inka Koljonen, membru al Consiliului Executiv al MAN Truck & Bus SE responsabil pentru Finanțe.

VEZI ȘI: Prim contact cu MAN TGX OptiView: Cu ochii în patru

În total, MAN a livrat în prima jumătate a lui 2022 aproape 35.000 de camioane, autobuze și utilitare, cu 26% mai puțin ca în primul semestru din 2021. Dintre acestea, aproape 24.000 au fost camioane (-30%), aproximativ 9.300 de utilitare (-18%) și aproximativ 1.700 de autobuze (-6%).

Vânzările de piese de schimb și servicii de atelier au crescut la 1,3 miliarde de euro în prima jumătate a anului, în creștere cu 13%. Profitul operațional a fost ajustat cu 39 de milioane de euro, dintre care 7 milioane pentru cheltuieli legate de restructurarea companiei și 32 de milioane pentru deficiențe legate de războiul din Ucraina.

Din aceeași categorie...

Back to top button