EconomicTop News

MAN vinde fabrica din Austria, dar se extinde în Polonia

În cadrul procesului de restructurare, MAN Truck & Bus a decis să vândă fabrica Steyr din Austria, dar va extinde activitatea fabricii din Niepolomice (Polonia).

MAN Truck & Bus SE a ajuns la un acord cu WSA Beteiligungs GmbH pentru vânzarea fabricii Steyr din Austria și preluarea tuturor angajaților. WSA va produce vehicule comerciale și componente sub marca tradițională ”Steyr”.

MAN vinde fabrica din Austria, dar se extinde în Polonia

Transferul fabricii către WSA se va face în câteva săptămâni. În cadrul acordului, MAN va continua să producă modele din seriile TGL și TGM în Steyr până în luna mai 2023.

De asemenea, WSA va continua să producă componente și piese din plastic vopsit pentru rețeaua de producție MAN. Contractele de furnizare au fost și aici prelungite, în anumite cazuri.

VEZI ȘI: A fost livrat primul camion MAN TGX Individual Lion S

Dacă MAN renunță la activitățile de producție din Austria, situația este total diferită în Polonia. Producătorul a anunțat că va investi 95 de milioane de euro pentru extinderea fabricii din Niepolomice, de lângă Cracovia.

Startul producției după extinderea fabricii este programat pentru luna septembrie 2022. În acel moment, capacitatea de producție ar trebui să depășească 300 de vehicule și 200 de cabine pe zi.

Fabrica MAN din Polonia va juca un rol important și în introducerea noilor tehnologii, legate de digitalizare, electromobilitate și condus autonom.

Din aceeași categorie...

Back to top button