MAN Truck & Bus in noul mileniu

modelul MAN TGA

In 2000, seria „Trucknology Generation Type A”, cunoscuta si sub numele de TGA, a stabilit noi standarde legate de confort, ergonomie si noi tehnologii, cum ar fi MAN TipMatic sau MAN Comfort-Shift pentru schimbarea optima a treptelor de viteza.

Acest model avea o misiune grea, sa inlocuiasca cu succes modelul MAN F2000, „best-seller”-ul germanilor din anilor ’90. In 2001, MAN facea un pas important in consolidarea pozitiei sale pe segmentul autocarelor turistice premium, prin preluarea constructorului de autobuze si autocare Neoplan.

Introducerea motoarelor D20 cu injectie common rail in 2004 a fost adevarata piatra de hotar in dezvoltarea tehnologiei motoarelor. MAN a fost primul producator de vehicule comerciale care si-a schimbat toate motoarele cu aceste variante economice si mai prietenoase cu mediul, cu injectie controlata electronic. In 2005, MAN a introdus pe piata noile modele, TGL si TGM, din seria usoara si medie de camioane.

MAN Truck & Bus in noul mileniu

A fost astfel posibila alinierea emisiilor la norma Euro IV, standardul de poluare din acel moment, printr-o combinatie de filtre de reciclare a gazelor de evacuare si filtre de particule, in totalitate fara aditivi de neutralizare precum AdBlue. Doi ani mai tarziu, au fost prezentate doua modele, TGS si TGX, ultimul dintre fiind inlocuitorul modelului TGA in gama camioanelor destinate transportului pe distante lungi. Modelul TGS a fost introdus pentru segmentele de piata ce necesita forta de tractiune, precum industria de transport a lemnului, constructii sau activitati speciale dar si in segmentul de distributie grea. MAN a primit premiul „International Truck of the Year” pentru a VII-a oara, pentru ambele modele, ceea ce constituie un record in acest sector.

In 2010, MAN a inceput productia de serie a unui autobuz de oras, cu un sistem de propulsie hibrid, Lion’s City Hybrid. Autobuzul Lion’s City Hybrid economiseste pana la 30% din combustibil datorita transmisiei inovative hibride. Modelul a devenit rapid un imens succes si a primit premiul ÖkoGlobe in 2011 si premiul Green Bus in 2012, pentru conceptul sau sustenabil.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Follow #infotrucker