CamioaneȘtiri

MAN dezvolta vehicule pentru viitor

Dezvoltarea unor vehicule pentru viitor, economice si ecologice, a fost intotdeauna unul din principalele obiective ale MAN Truck & Bus.

Euro VI, cel mai recent standard de gaze de evacuare, a fost o provocare pe care MAN a infruntat-o in 2012, cu ultima generatie de vehicule TG. In toamna anului 2014, MAN a introdus noua serie de motoare D38, punctul culminant a 100 de ani de existenta a marcii pe piata vehiculelor comerciale. Motoarele diesel Euro VI pot avea pana la 640 de cai putere prin folosirea unei turbine in doua trepte.

Cauzele antrenarii in dezvoltarea produselor sunt sustenabilitatea, realizarea obiectivele companiei, conditiile politice generale si caracterul limitat al resurselor. Prin urmare, MAN are in vedere dezvoltarea in continuare a unor concepte variate si alternative de transmisie.

MAN dezvolta vehicule pentru viitor

Autovehiculele comerciale hibride vor face parte din viitorul nostru in toate sectoarele de activitate. Modelul diesel/electric hibrid este deja un standard pentru autobuzele de oras. MAN a prezentat varianta hibrida a modelului TGX in toamna lui 2014, in cadrul IAA Hanovra.

MAN TGX 18.440 4×2 BLS Hybrid este un vehicul concept optimizat TCO (Costuri Totale de Operare), care poate fi utilizat in transportul pe distante lungi. Germanii au construit vehiculul de cercetare numit Metropolis, un camion de tonaj, complet electric, pentru aplicatiile din interiorul oraselor, in prezent acesta aflandu-se in faza de teste.

Gazul natural comprimat (CNG) si biogazul sunt combustibili alternativi deja utilizati. Motoarele ce pot functiona pe CNG pot fi de asemenea operate si cu biogaz, cu emisii aproape neglijabile de dioxid de carbon. Un exemplu este noul Lion’s City GL CNG, un autobuz articulat pe gaz, care a castigat titlul „Bus of the Year 2015”. Pana in 2016 se doreste ca gazul sa fie folosit si la camioane, la fel ca la autobuze.

Departamentul pentru Dezvoltare in Viitor analizeaza tendintele mondiale si orienteaza dezvoltarea generatiilor viitoare de autovehicule MAN. Dezvoltatorii MAN deja lucreaza la vehicule care nu vor mai avea nevoie de un sofer pentru anumite activitati, de exemplu vehicule care asigura siguranta lucrarilor de pe autostrazi. MAN Truck & Bus va utiliza aceste idei, precum si altele complet noi, pentru a asigura o dezvoltare sustenabila a unor autovehicule ultra moderne in viitor.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button