Economic

Condamnare la închisoare în scandalul Dieselgate

Un manager executiv al Volkswagen Group din Coreea de Sud a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare de Tribunalul din Seoul în scandalul Dieselgate.

Condamnare în cazul scandalului emisiilor. Tribunalul Central din Seoul l-a condamnat la un an și șase luni de închisoare pe un fost manager executiv al Volkswagen Group din Coreea de Sud. Acesta a fost acuzat de falsificarea documentelor privind testele de emisii și zgomot cu scopul de a obține certificarea pentru vehiculele de import.

Condamnare la închisoare în scandalul Dieselgate

Acesta este cel mai recent efect al cazului Dieselgate în Coreea de Sud, care a dus anul trecut la suspendarea vânzărilor Volkswagen în această țară, o piață odată cu creștere rapidă pentru constructorul german.

Conform Curții din Seoul, în urma scandalului Dieselgate, Volkswagen și-a subminat singur credibilitatea ca marcă la nivel mondial, compania germană fiind acuzată de daune economice și sociale grave.

Instanța și-a justificat decizia prin faptul că, Yun, numele de familie al managerului condamnat, a fabricat documente, a obstrucționat munca și a încălcat o lege a mediului.

În luna august, ministerul mediului din Coreea de Sud a suspendat vânzările a 80 de modele Volkswagen, Audi și Bentley, și amendat unitate locală a grupului german cu 17.8 miliarde woni (14.910.000 dolari americani), pentru că ar fi falsificat documentele privind testele de emisii și zgomot.

Coreea de Sud a luat o atitudine extrem de agresivă împotriva constructorului german de automobile, depunând o plângere penală împotriva directori companiei, inclusiv Johannes Thammer, managing director al Audi Volkswagen Coreea de Sud. De asemenea, au fost facute percheziții în cadrul birourilor din Volkswagen din Coreea de Sud iar compania a fost amendată în plus cu încă 37.3 miliarde de woni (31.87 milioane dolari americani) pentru publicitate falsă.

Procurorii sud-coreeni vor continua investigația în cazul Dieselgate.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button