Managerii Norbert Dentressangle achitați în procesul de dumping social

Managerii Dentressangle achitați în procesul de dumping social
Curtea Penală din Valence a hotărât joi, 26 mai 2016, soarta celor șase manageri ai companiei de transport Norbert Dentressangle acuzați de exploatarea ilegală a șoferilor străini.

La aproape un an de la încheierea anchetei privind exploatarea ilegală a șoferilor de camion străini, probabil cel mai importantă anchetă la nivel european privind dumping-ul social în transportul rutier, instanțele franceze au decis achitarea celor 6 manageri.

Managerii Norbert Dentressangle achitați în procesul de dumping social

Curtea Penală din Valence a dat această hotărâre ca urmare a faptului că, dovezile aduse împotriva celor șase manageri ai companiei de transport Norbert Dentressangle, în prezent integrată în cadrul XPO Logistics, în ceea ce privește exploatare ilegală a șoferilor români și polonezi nu dovedesc vinovăția acestora.

În timpul rechizitoriului, Procuratura a cerut pedeapsa maximă prevăzută în astfel de cazuri, de Codul Penal francez, care este de trei ani de închisoare și amendă de 45.000 de euro pentru fiecare dintre cei șase manageri, precum și o amendă pentru compania Norbert Dentressangle de 225.000 de euro.

VEZI ȘI: Barilul de petrol a depășit 50 de dolari

Vă reamintim că în timpul procesului, apărarea a solicitat anularea acestuia susținând că perchezițiile și interogatoriile efectuate în cadrul anchetei nu au fost unele obișnuite.

O parte din această pledoarie a fost acceptată, însă judecătorii au decis că nu este suficient pentru a anula întreaga procedură.

În urma deciziei Curții, care nu este una definitivă, procurorul de caz a anunțat că va face apel.

Follow #infotrucker