Manipularea tahografului ar putea fi pedepsită penal în Spania

Manipularea tahografului ar putea fi pedepsită penal în Spania
Manipularea tahografului ar putea deveni în scurt timp faptă penală în Spania, șoferii de camion riscând închisoare de până la trei ani.

Statele de la nivelul Uniunii Europene au legi diferite în ceea ce privește traficul rutier, iar același lucru se aplică și la nivelul regulilor particulare din sectorul de transport.

Manipularea tahografului ar putea fi pedepsită penal în Spania

De curând, spaniolii au anunțat că vor aduce o serie de modificări Codul Rutier, în special la capitolul dedicat aparatului tahograf.

Conform proiectului de lege, în viitorul apropiat, în Spania, manipularea tahografului ar putea deveni caz penal, iar șoferii vor putea fi trimiși după gratii pe o perioadă de până la trei ani.

În acest moment, cei care erau prinși primeau doar penalizări administrative (amenzi și puncte de penalizare). Informațiile au fost făcute publice de ministrul care se ocupă de siguranța transporturilor din Spania.

Mai mult decât atât, acesta a anunțat că au fost demarate o serie de cursuri la nivelul agenților, iar aceștia au fost instruiți să facă verificări cât mai dese și chiar să facă cereri pentru începerea urmăririi penale în cazul celor care sunt prinși.

VEZI ȘI: Austria va efectua controale de sănătate la frontierele cu Italia pe fondul epidemiei de coronavirus

Pedeapsa va fi de trei ani, dar în cazul în care șoferul cauzează și un accident rutier soldat cu morți, atunci numărul de ani de închisoare poate creștere până la nouă.

Totodată, autoritățile au anunțat că nu doar șoferul va fi penalizat, ci și transportatorul, iar în cazul în care se descoperă că și managerul a fost implicat în manipularea tahografului, poate primi o pedepasă de până la 3 ani și nouă luni.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.