InfoTechȘtiri

Mărcile Volkswagen Truck & Bus Group testate în comun la Cercul Arctic

O dată pe an, șefii de dezvoltare MAN, Scania, Volkswagen Caminhões e Ônibus și al partenerul de alianță Navistar, ies din birou pentru a testa în comun vehiculele Grupului.

În acest an, evenimentul care are drept scop cunoașterea produselor partenerilor din Volkswagen Truck & Bus Group și îmbunătățirea cooperării dintre aceștia, a avut loc în nordul Suediei, aproape de Cercul Arctic.

Mărcile Volkswagen Truck & Bus Group testate în comun la Cercul Arctic

În cele două zile, șefii de dezvoltare MAN, Scania, Volkswagen Caminhões e Ônibus, respectiv Navistar, au putut testa în comun cele mai noi modele și tehnologii, precum și toate celelalte marci de pe piață.

Fiecare participant a evaluat vehiculele în baza experienței de condus și a notat comentariile. După câteva opriri și schimburi de vehicule, aceștia s-au întâlnit pentru a discuta pe tema celor observate.

Vremea a fost ideală pentru testarea comportamentului vehiculelor în condiții extreme, temperatura maxima nedepășind 13 grade Celsius.

De altfel, nu a fost o întâmplare că Volkswagen Truck & Bus să aleagă locul de desfășurare al evenimentului în Suedia.

Regiunea, situată la mai puțin de 100 km sud de Cercul Arctic, este renumită pentru ierniile sale lungi și dure, fiind un loc ideal pentru majoritatea producătorilor din segmentul auto care doresc să testeze cele mai recente modele și tehnologii.

VEZI ȘI: Volkswagen Truck & Bus se transformă în TRATON GROUP

În sezonul de vârf, adică între ianuarie și martie, populația în zonă se dublează, grație celor aproximativ 3.000 de ingineri din 30 de companii detașați în zonă pentru a profita de nenumăratele lacuri înghețate și de drumurile acoperite de straturi groase de gheață.

Istoricul testelor pe lacurile înghețate din nord își au începuturile în anii ’70.

Dacă la început, producătorii auto aveau resurse limitate, iar asistența tehnică era redusă, astăzi, testarea pe timp de iarnă este o afacere importantă în regiune: un factor important în economia locală și o etapă cheie în dezvoltarea unui produs nou.

MAN și Scania, două dintre mărcile Volkswagen Truck & Bus, derulează astfel de teste arctice de ani de zile.

Însă, din 2017, toate mărcile Volkswagen Truck & Bus au participat la astfel de teste, care includ de la pornirea la rece până la comportamentului vehiculelor în diferite situații.

După luni de teste arctice riguroase, pe care Volkswagen Truck & Bus le consideră extrem de impoartante, rezultatele sunt prezentate bordului director, care poate lua cele mai bune decizii în privința dezvoltării viitoarelor produse sau tehnologii.

Din aceeași categorie...

Back to top button