In Focus

Marea Britanie a inițiat Operațiunea Brock pentru a debloca traficul de mărfuri în Kent

Luni, 21 decembrie, începând cu ora 20:00 (ora locală), Marea Britanie a inițiat Operațiunea Brock pe autostrada M20 din Kent, pentru a debloca traficul greu de mărfuri în zonă.

Marea Britanie a inițiat Operațiunea Brock pe autostrada M20 din Kent, ca parte a unui plan de management al traficului de mărfuri pe M20 în perioadele de întrerupere a serviciilor de feribot și tren pentru traversarea Canalului Mânecii.

Marea Britanie a inițiat Operațiunea Brock pentru a debloca traficul de mărfuri în Kent

Aceasta implică formarea pe M20 a unui culoar pe contrasens, către Londra, între joncțiunile 9 și 8 (de la Ashford la Maidstone), pentru a direcționa camioanele care se îndreaptă spre Europa continentală să se așeze la coadă, dacă este necesar, pentru a ajunge la Portul Dover sau terminalul Eurotunnel.

Pentru ca mersul în ambele direcții pe autostrada M20 să se facă în siguranță a fost montată o barieră de beton mobilă pe toată lungimea secțiunii.

Bariera din beton mobilă a fost utilizată cu succes și face parte dintr-o serie de măsuri – cunoscute sub denumirea de Operațiunea Brock – care vizează menținerea M20 deschisă în ambele direcții în perioadele de întrerupere a serviciilor de traversare a Canalului Mânecii spre Europa continentală.

Pentru a putea desfășura în siguranță bariera de beton mobilă, Highways England a închis M20 noaptea trecută, către coastă între joncțiunea 7 (Maidstone) și joncțiunea 9 (Ashford), respectiv către Londra între joncțiunile 9 și 8 (Maidstone Est). 

În funcție de trafic, M20 se va redeschide în această dimineața până în ora 8:00 (ora Londrei), într-o nouă configurație. Orice modificare a configurației drumului pe M20 va fi anunțată în avans de compania de autostrăzi engleză.

VEZI ȘI: IRU solicită menținerea frontierelor deschise pentru camioane între Europa și Marea Britanie

Operațiunea Brock înlocuiește Operațiunea Stack, care a fost activată în Kent în noaptea de 20 decembrie, ca răspuns inițial la decizia Franței de a interzice pentru cel puțin 48 de ore traficul de pasageri și mărfuri din Marea Britanie, respectiv închiderea ulterioară a portului Dover și a terminalului Eurotunnel.

Operațiunea Brock deschide mai mult rețeaua rutieră în Kent, ceea ce înseamnă că traficul poate continua să se deplaseze în ambele direcții pe M20, în timp ce Operațiunea Stack închidea efectiv traficul de coastă.

Transportatorilor li se recomandă să evite călătoria în Kent, deoarece întreruperea ar putea dura câteva zile.

De asemenea, Highways England a făcut numeroase apeluri și către șoferii de camion să nu călătorească în Kent, deoarece frontiera cu Franța este închisă. De altfel, toate camioanele ajunse pe 21 decembrie seara în zonă au fost redirecționate către Aeroportul Manston pentru a parca.

Autoritățile franceze au anunța printr-un comunicat că vor debloca traficul de camioane, marți, 22 decembrie, însă nu au dat detalii despre oră și în ce condiții.

Din aceeași categorie...

Back to top button