Trailer

Marea Britanie acceptă semiremorci de 15,65 metri lungime

Marea Britanie a aprobat cu efect imediat utilizarea de semiremorci de până la 15,65 metri lungime, care pot transporta până la 6 paleți mai mult decât modelele de 13,6 metri.

Guvernul britanic a dat undă verde pentru folosirea de semiremorci mai lungi. În locul lungimii maxime anterioare de 13,6 metri, semiremorcile pot fi acum de 15,65 metri lungime. Decizia se bazează pe primele rezultate ale testelor efectuate începând din 2012, în care 2.600 de autotractoare au folosit semiremorci de 14,6 și 15,65 metri în trafic real.

Marea Britanie acceptă semiremorci de 15,65 metri lungime

Potrivit rezultatelor dintre 2012 și 2019, datorită capacității mai mari a semiremorcilor mai lungi, camioanele au trebuit să parcurgă o distanță mai mică cu 53,9 milioane de kilometri. De asemenea, numărul de accidente de muncă s-a redus.

VEZI ȘI: În 2021, Waberer’s mizează pe transportul spre și din Marea Britanie

”Este o veste foarte bună, deoarece semiremorcile mai lungi pot transporta până la 6 paleți mai mult la o cursă. Aceasta înseamnă mai puține curse și emisii poluante mai mici”, a declarat Tom Cotton, șef al departamentului de politici de infrastructură din cadrul Road Haulage Association (RHA).

Testele din Marea Britanie cu semiremorci cu lungime mai mare erau programate inițial să se desfășoare până în 2027. Totuși, datorită rezultatelor intermediare convingătoare, Guvernul Britanic a decis să le aprobe cu efect imediat. Producătorii nu erau însă pregătiți pentru această aprobare, iar livrările comenzilor pentru noul tip de semiremorci ar putea fi întârziate cel puțin câteva luni.

Din aceeași categorie...

Back to top button