Economic

Marea Britanie amână controalele vamale complete pentru importurile din UE cu 6 luni

Marea Britanie amână cu 6 luni, până în ianuarie 2022, controalele vamale complete ale mărfurilor importate din Uniunea Europeană.

Guvernul britanic a decis ieri amânarea controalelor anunțate cu 6 luni, pentru a da timp companiilor să se acomodeze cu noile reguli. Decizia a fost luată din cauza dificultăților provocate atât de Brexit, cât și de pandemia de coronavirus.

Marea Britanie amână controalele vamale complete pentru importurile din UE cu 6 luni

Astfel, controalele vamale complete nu vor fi introduse înainte de ianuarie 2022. ”Amânarea va oferi companiilor suficient timp pentru a se pregăti de schimbările de la granițe și să minimizeze blocajele în perioada de redeschidere treptată a economiei”, se arată în anunțul guvernului britanic.

Asociațiile de afaceri din  Marea Britanie au întâmpinat cu bucurie anunțul, la fel și cele din UE. Expeditorii de mărfuri și companiile de logistică s-au plâns în numeroase rânduri de documentația incompletă sau incorectă pentru expedițiile clienților lor.

VEZI ȘI: Olanda relaxează testarea șoferilor care vin din Marea Britanie

”Cu posibilitatea de a trimite doar declarațiile simplificate pentru mărfurile generale până la finalul anului și amânarea declarațiilor complete, frica de scădere masivă a volumelor expedițiilor către Marea Britanie în a doua parte a anului a fost înlăturată pentru moment”, a declarat un reprezentant al asociației germane DSLV.

Inițial, Marea Britanie a anunțat o perioadă de 6 luni de tranziție pentru controalele vamale după Brexit. După ce a părăsit uniunea vamală, comerțul UK – UE a scăzut semnificativ în ianuarie. Guvernul britanic a anunțat că schimburile comerciale au revenit la normal în februarie, dar asociațiile de logistică au contrazis informația.

Din aceeași categorie...

Back to top button