ȘtiriTop News

Marea Britanie: Amenzile pentru cei care aduc migranți vor crește la 10.000 de lire

Amenzile pentru cei care aduc din greșeală migranți în Marea Britanie vor crește la 10.000 de lire pentru fiecare migrant, potrivit planurilor guvernului britanic de înăsprire a normelor.

Robert Jenrick, ministrul pentru imigrație, a declarat în fața parlamentarilor că acțiunea a fost luată ca parte a hotărârii guvernului de a „lua măsuri drastice împotriva migrației ilegale” și de a „dezmembra grupurile organizate de infractori care se află în spatele acesteia”.

Marea Britanie: Amenzile pentru cei care aduc migranți vor crește la 10.000 de lire

Acesta este de părere că nivelul actual al sancțiunilor pentru transportatorii rutieri – care sunt în vigoare de peste 20 de ani – nu se dovedesc eficiente pentru a se asigura că șoferii își asigură în mod corespunzător vehiculele împotriva migranților.

Reformele guvernului britanic vor include, de asemenea, noi standarde de securitate pentru toate vehiculele.

Într-o declarație scrisă în fața Camerei Comunelor, Jenrick a menționat că au existat 3.145 de incidente în care au fost descoperiți migranți în camioane în 2020 – 2021. Cifra a crescut la 3.838 de incidente în 2021 – 2022.

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că pandemia COVID a înregistrat un volum mai mic de trafic la granițele Marii Britanii.

VEZI ȘI: Amenzi pentru termenele de plată ce depășesc 60 de zile, în Spania

Potrivit acestuia, „șoferii și alte persoane responsabile nu iau măsurile necesare pentru a-și securiza vehiculele, iar persoanele care intră clandestin continuă să folosească aceste rute pentru a veni în Marea Britanie”.

Sistemul vizează combaterea neglijenței persoanelor care nu sunt infractori, dar a căror neglijență face ca acestea să fie responsabile de accesul migranților în vehicul.

În conformitate cu legislația privind imigrația, guvernul poate penaliza proprietarii de autovehicule, persoanele care închiriază vehicule și șoferii care nu asigură securitatea unui vehicul și care transportă persoane intrate clandestin în Marea Britanie.

Amenzile cresc de la 2.000 de lire la 10.000 de lire pentru fiecare migrant

Noua amendă maximă se va aplica pentru fiecare imigrant găsit într-un vehicul, ceea ce înseamnă că, dacă un șofer are doi pasageri clandestini, acesta ar putea fi sancționat cu 20.000 de lire.

Cei care încearcă în mod deliberat să introducă ilegal persoane în Marea Britanie sunt pasibili de urmărire penală, mai degrabă decât de amenzi în cadrul sistemului de sancțiuni civile.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, „aceasta este prima revizuire a sistemului de sancțiuni civile pentru intrarea clandestină din ultimii 20 de ani și demonstrează angajamentul continuu al guvernului de a lua măsuri drastice împotriva migrației ilegale.

Amenzile majorate, noile niveluri maxime ale sancțiunilor și o nouă sancțiune pentru neasigurarea adecvată a camionului sunt așteptate să intre în vigoare începând cu 13 februarie.

Din aceeași categorie...

Back to top button