Știri

Marea Britanie: Amenzile pentru noile reguli de cabotaj și transport combinat se amână

Amenzile pentru noile reguli de cabotaj, transport combinat și terță țară din Marea Britanie se amână până în luna aprilie, conform unor informații obținute de autoritățile poloneze de la Departamentul de Transport din UK.

Marea Britanie a introdus de la 24 decembrie 2022 noi restricții pentru companiile de transport din UE, legate de cabotaj, transport combinat și transport trilateral. Noile restricții au fost descrise într-o scrisoare trimisă în luna decembrie de Departamentul de Transport către mai multe asociații de transportatori rutieri de mărfuri din UE.

Conform noilor informații, DVSA (Driver & Vehicle Standards Agency) nu va aplica sancțiuni, inclusiv amenzi, până la 31 martie. În această perioadă, inspectorii vor da doar avertismente (orale sau scrise) pentru încălcarea noilor reguli aplicabile transportatorilor din UE.

De la 24 decembrie 2022, companiile de transport din UE nu mai au dreptul să efectueze operațiuni de cabotaj atunci când camioanele lor intră goale în Marea Britanie. În schimb, se păstrează regula principală privind posibilitatea de a efectua două operațiuni de cabotaj în timp de 7 zile de la finalizarea unei curse internaționale către Marea Britanie.

VEZI ȘI: Noul Volvo FH I-Save, consum de 21,5 litri într-un test independent

De asemenea, operatorii de transport cu sediul în statele UE nu mai au dreptul de a efectua în Marea Britanie transport combinat. Sau să încarce marfă în Marea Britanie pentru a o livra apoi într-o țară non-UE, cu utilizarea Licenței Comunitare. Companiile de transport din UE vor mai putea efectua astfel de transporturi ”terță țară” doar prin intermediul unei autorizații CEMT.

Marea Britanie a decis să elimine aceste drepturi în contextul în care ele nu erau oferite în contrapartidă și companiilor de transport britanice care operează pe teritoriul UE.

Din aceeași categorie...

Back to top button