Marea Britanie are nevoie de încă 50.000 de agenți vamali odată cu Brexitul

Marea Britanie are nevoie de încă 50.000 de agenți vamali odată cu Brexitul
Guvernul Marii Britanii a confirmat că va avea nevoie de încă 50.000 de agenți vamali, pentru a putea face față traficului de mărfuri din Europa, odată cu Brexitul.

„Da, Guvernul susține această decizie”, a declarat unul dintre oficialii din Parlament. În același timp, Marea Britanie se pregătește să stabilească noi proceduri care vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2021.

Marea Britanie are nevoie de încă 50.000 de agenți vamali odată cu Brexitul

Asociația Transportului de Mărfuri (FTA) a declarat că negocierile cu Uniunea Europeană pentru o viitoare relație comercială trebuiau să acorde prioritate nevoilor industriei logistice – iar aceasta include reducerea la minimum a perturbăriilor la frontiere.

Elizabeth de Jong, directorul FTA privind politicile, a declarat: „Costul de operare per minut a unui camion este mai mult de 1 liră sterlină – astfel încât întârzierile îndelungate la frontieră ar putea adăuga costuri semnificative la prețul bunurilor, crescând prețurile și alimentând inflația.”

Un acord în ceea ce privește transporturile și granițele ar urma să ajute din plin la reducerea acestor costuri.

VEZI ȘI: Criza de șoferi profesioniști a fost discutată în Parlamentul European

„Există o lipsă substanțială de agenți vamali, iar statele membre și guvernul Marii Britanii trebuie să abordeze urgent acest lucru, oferind sprijin, îndrumare și finanțare. Sunt necesare măsuri de facilitare a comerțului pentru a reduce impactul cerințelor suplimentare de frontieră și a birocrației și pentru a ajuta la reducerea amenințării de întârzieri și costuri adăugate”, a mai adăugat Elizabeth de Jong.

Asociația transportatorilor rutieri din Marea Britanie (RHA) a cerut guvernului să ofere claritate și să pregătească afacerile pentru noile proceduri vamale începând cu 1 ianuarie 2021.

„Avem nevoie de HMRC (HM Revenue & Customs) pentru a defini clar procesul, astfel încât să putem înțelege câți agenți vamali vor fi obligați să sprijine comercianții și transportatorii”, spune și directorul executiv RHA, Richard Burnett.

Asociația Depozitelor logistice din Marea Britanie (UKWA) estimează că vor exista mai mult de 200 de milioane de declarații vamale suplimentare în Marea Britanie și că acum nu există niciun dubiu că noile proceduri de comerț dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană vor avea un impact semnificativ asupra lanțurilor de aprovizionare.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.