Marea Britanie are un deficit de 59.000 de șoferi profesioniști

Marea Britanie are un deficit de 59.000 de șoferi profesioniști
Marea Britanie are un deficit de 59.000 de șoferi profesioniști, în timp ce 64% din firmele de transport și logistică se confruntă cu o lipsă severă de muncă calificată.

Deficitul de șoferi din Marea Britanie a continuat să se înrăutățească, în prezent, fiind nevoie de 59.000 de șoferi profesioniști pentru a ține mărfurile în mișcare în Insulă, arată un raport recent al FTA.

Marea Britanie are un deficit de 59.000 de șoferi profesioniști

Logistics Skills Report, sponsorizat de Manpower, oferă o analiză detaliată a modului în care diverși factori, inclusiv Brexit și inteligența artificială, au impact asupra forței de muncă din transport și logistică.

Conform raportului, 60% din șoferii profesioniști au peste 44 de ani și doar 19% sunt sub vârsta de 35 de ani. De asemenea, numărul șoferilor profesioniști scade de la un an la altul cu 16.000.

”Combinația dintre o forță de muncă îmbătrânită, șomaj redus, scăderea migrației nete a Uniunii Europene și dificultățile în atragerea de noi candidați în sector a creat furtuna perfectă a deficitului de șoferi”, spune Sally Gilson, șef de campanii de competențe la FTA, vocea din Marea Britanie pentru sectorul de transport.

La fel ca și în alte state din Europa de Vest, nici în Marea Britanie tinerii nu mai sunt atrași de meseria de șofer profesionist. Desigur, există câteva motive pentru asta, inclusiv lipsa de înțelegere a industriei, imaginea prostă a acestui sector, programul de lucru și lipsa unor condiții de muncă calitative pentru șofer.

VEZI ȘI: Meiller a îmbunătățit rezistența la uzură a podelei modelului 44 Type MHPS

Pentru a combate deficitul de forță de muncă, asociațiile de transport britanice vor aloca fonduri pentru programe mult mai flexibile de pregătire, deoarece schema actuală nu are succes.

În plus, transportatorii solicită guvernului britanic să îmbunătățească condițiile de muncă pentru șofer pentru a face această meserie mult mai atractivă pentru persoane de toate vârstele.

Sectorul de transport și logistică este sângele oricărei economii, acesta furnizând producătorilor bunurile de care au nevoie pentru a opera și a pune pe piață produse cu valoare adăugată. Astfel, nicio economie nu poate funcționa fără șoferi profesioniști. Fără ei, întreprinderile s-ar opri pur și simplu, iar economiilor naționale le-ar fi foarte greu să mai facă comerț.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.