SigurantaȘtiri

Marea Britanie: Campanie de conștientizare a punctelor fără vizibilitate din jurul camioanelor

National Highways a pornit în Marea Britanie o campanie de conștientizare a punctelor fără vizibilitate din jurul camioanelor.

Campania se bazează pe două direcții: cunoașterea zonelor fără vizibilitate din jurul camioanelor și un stil de condus care să nu implice rămânerea pentru mult timp în acele zone.

Marea Britanie: Campanie de conștientizare a punctelor fără vizibilitate din jurul camioanelor

”Vehiculele mari de transport de marfă au zone cu vizibilitate redusă, sunt mai lente decât vehiculele convenționale și necesită o distanță de oprire mai mare. Ceilalți șoferi subestimează deseori dimensiunea și poziția acestor zone cu vizibilitate limitată”, se arată în mesajul National Highways.

Cele patru zone cu vizibilitate redusă (din fața camionului, din spatele remorcii și din cele două părți laterale) sunt apoi descrise în detaliu.

VEZI ȘI: Camionul MAN cu numărul 150.000 în Marea Britanie: TGX Lion S cu tuning suplimentar

Compania de autostrăzi recomandă ca depășirea camioanelor să se facă cu atenție, dar într-un ritm susținut, fără staționări inutile în punctele oarbe ale vehiculelor grele de marfă.

De asemenea, șoferii celorlalte vehicule nu ar trebui să reintre brusc pe bandă în fața camioanelor, care au o distanță de frânare considerabil mai mare. Materialul se încheie cu sfaturi pentru șoferii de camion, care ar trebui să reducă viteza oricând au dubii despre situația din jurul vehiculului.

Din aceeași categorie...

Back to top button