Marea Britanie confirmă utilizarea sistemul TIR de la 1 ianuarie 2021

Marea Britanie confirmă utilizarea sistemul TIR de la 1 ianuarie 2021
Guvernul britanic a confirmat că este pregătit să crească tranzitul în baza sistemul TIR între Marea Britanie și Uniunea Europeană, la finalul perioadei de tranziție Brexit.

Planificarea extinsă a guvernului de la Londra și noile informații de sprijin pentru transportatori încearcă să atenueze potențialele probleme de trafic, dar și pentru șoferi în frontiera britanică.

Marea Britanie confirmă utilizarea sistemul TIR de la 1 ianuarie 2021

Răspunzând întrebărilor venite din partea companiilor de transport rutier de marfă din Europa, în cadrul unui dialog IRU pe tema Brexit de săptămâna trecută, oficiali de rang înalt din cadrul Ministerului Transporturilor și Vămii din Regatul Unit (HMRC) au confirmat că personalul de frontieră este pregătit pentru tranzitul în baza convenției TIR către și din Marea Britanie în toate porturile importante, începând cu 1 ianuarie 2021.

Cu un acord comercial post Brexit încă în curs de negociere, IRU și operatorii de transport rutier de pe ambele părți ale Canalului Mânecii și-au exprimat îngrijorarea față de incertitudinea companiilor care continuă să se confrunte cu planificarea transporturilor, în special pentru produsele alimentare perisabile, aranjarea formalităților vamale și a documentației de tranzit și realizarea contingențe pentru probleme logistice, cum ar fi cozile lungi de camioane.

Manualul transportatorului emis de guvernul britanic este acum disponibil în 14 limbi, înclusiv română, cuprinde toate informațiile necesare pentru companiile de transport și șoferii de vehicule comerciale care transportă mărfuri între Marea Britanie (Anglia, Scoția și Țara Galilor) și Uniunea Europeană, începând cu 1 ianuarie 2021.

VEZI ȘI: Șoferii testați COVID-19 pozitiv trebuie să se izoleze 10 zile în Marea Britanie

Noul sistem britanic de verificare pentru camioane din Marea Britanie este acum, de asemenea, online, cu informații pentru șoferii care au nevoie de documente necesare pentru a părăsi Marea Britanie, inclusiv despre modul de înregistrare pentru permisul de acces în Kent de care au nevoie camioanele care pleacă prin portul Dover sau Eurotunnel.

Marea Britanie folosește sistemul TIR de peste 70 de ani, deși cu volume mai mici în perioada de aderare la piața unică a UE din 1992. Securitatea fizică și financiară ridicată a sistemului TIR oferă avantaje unice transportatorilor, expeditorilor și vămilor dintre UE și Marea Britanie, respectiv din Marea Britanie prin UE către țări din afara UE, precum Belarus, Rusia, Turcia și Ucraina.

Follow #infotrucker