ȘtiriTop News

Marea Britanie extinde durata vizelor pentru șoferi. Militarii încep luni livrările

Marea Britanie a anunțat noi măsuri pentru rezolvarea crizei de șoferi: extinde durata vizelor temporare și de luni va folosi militari pentru transportul de cisterne cu carburanți.

Guvernul britanic a anunțat că, începând de luni, aproape 200 de militari specializați în cisterne, dintre care 100 de șoferi, vor fi utilizați pentru a oferi sprijin temporar furnizorilor de carburanți.

Marea Britanie extinde durata vizelor pentru șoferi. Militarii încep luni livrările

Potrivit anunțului, criza carburanților este încheiată, livrările către stații depășind vânzările. Totuși, în anumite părți ale țării există încă probleme.

Pentru a rezolva definitiv criza, militarii britanici au început instructaje la sediile companiilor de transport, iar de luni vor livra carburanți la stațiile cu probleme din toată țara.

De asemenea, Marea Britanie a anunțat că va extinde durata vizelor temporare pentru șoferi de camion, care inițial trebuiau să fie valabile doar până de Crăciun.

VEZI ȘI: Cea mai mare combinație legală din Europa: 34 de metri și 98 de tone

Cu începere imediată, Guvernul a anunțat disponibilitatea a 300 de locuri de muncă pentru șoferi cu atestat ADR, pentru transport de cisterne. Acești șoferi vor dispune de o viză de 6 luni, până la finalul lunii martie 2022.

Celelalte 4.700 de locuri de muncă pentru șoferi de camion sunt disponibile de la finalul lunii octombrie și până la 28 februarie 2022.

Guvernul britanic a precizat încă o dată că vizele pentru șoferi străini sunt doar o măsură temporară, iar pe termen lung dorește să se bazeze pe șoferi locali.

Din aceeași categorie...

Back to top button