ȘtiriTop News

Marea Britanie extinde până la 3 octombrie relaxarea programului de condus

Autoritățile din Marea Britanie au anunțat că relaxarea programului de condus pentru șoferii profesioniști se extinde cu aproape două luni, până la 3 octombrie.

Inițial, Ministrul de Transport din Marea Britanie, Grant Shapps, a anunțat că relaxarea programului de condus va fi valabilă doar temporar, în perioada 12 iulie – 8 august.

Marea Britanie extinde până la 3 octombrie relaxarea programului de condus

În schimb, nu se schimbă regulile stabilite în urmă cu o lună. Șoferii profesioniști pot conduce zilnic timp de 10 ore, cu maxim două zile pe săptămână în care se pot conduce 11 ore. Decizia a fost criticată de asociațiile de transportatori, care au apreciat că ea poate afecta siguranța șoferilor și a celorlalți participanți la trafic.

De asemenea, șoferii care fac curse UK-UE și vor beneficia de această relaxare trebuie să fie atenți să nu depășească programul de condus valabil în Uniunea Europeană, pentru a evita eventualele sancțiuni la revenirea pe continent.

VEZI ȘI: Primele operațiuni dintre Marea Britanie și România prin intermediul sistemului TIR

Potrivit altor informații prezentate în weekend în presa britanică, militarii cu permis de conducere pentru camioane au primit un consemn de 5 zile, potrivit căruia trebuie să fie pregătiți să primească misiuni de distribuție de alimente, medicamente și alte bunuri esențiale.

Șoferii ar urma să fie cazați în hoteluri din anumite zone cheie. Ei vor lucra ore suplimentare pentru a putea ușura deficiențele de livrare din magazinele britanice. Potrivit The Sun, operațiunea va purta numele Rescript, folosită de armata britanică și ca răspuns militar la criza coronavirus.

Din aceeași categorie...

Back to top button