ȘtiriTop News

Marea Britanie extinde programul de condus, pentru a contracara criza de șoferi

Ministrul de Transport din Marea Britanie, Grant Shapps, a anunțat astăzi, într-un scurt mesaj postat pe Twitter, că, începând de la 12 iulie, șoferii de camion își pot extinde programul de condus.

Decizia de a extinde programul de condus este prima măsură luată de autoritățile din Marea Britanie pentru a contracara criza de șoferi profesioniști.

Marea Britanie extinde programul de condus, pentru a contracara criza de șoferi

Guvernul britanic a revenit cu detalii despre noua măsură. Ea se va aplica în perioada 12 iulie – 8 august. Limita zilnică permisă crește la 10 ore de condus, cu maxim două zile pe săptămână în care se poate conduce 11 ore. Mai multe detalii pot fi găsite aici.

În ultimele zile, asociațiile de transportatori din Marea Britanie au cerut extinderea programului de condus de la 9 la 11 ore pe zi. Măsura este considerată necesară pentru a rezolva lipsa de șoferi generată de Brexit și criza coronavirus, care a dus la grave probleme de aprovizionare în magazine.

În mesajul său, Grant Shapps a explicat că măsura a fost luată ”pentru a le oferi șoferilor și companiilor de transport flexibilitatea de a putea face călătorii mai lungi”.

VEZI ȘI: Primele operațiuni dintre Marea Britanie și România prin intermediul sistemului TIR

Decizia a fost criticată de mulți comentatori, care au apreciat că ea poate afecta siguranța șoferilor și a celorlalți participanți la trafic.

De asemenea, șoferii care fac curse UK-UE și vor beneficia de această relaxare trebuie să fie atenți să nu depășească programul de condus valabil în Uniunea Europeană, pentru a evita eventualele sancțiuni la revenirea pe continent.

Ministrul a mai adăugat că intenționează să crească numărul de examene pentru permisele de conducere și ia în considerare și alte măsuri.

Din aceeași categorie...

Back to top button