Știri

Marea Britanie: Limita pentru categoria B ar putea reveni la 7,5 tone

Deținătorii de permise de conducere categoria B din Marea Britanie ar putea conduce în curând camioane de până la 7,5 tone, ca răspuns la criza de șoferi.

Grant Shapps, Secretarul de Transport din Marea Britanie, va deschide o consultare în ce privește creșterea greutății maxime a vehiculelor ce pot fi conduse cu permisele de categoria B, informează presa britanică.

Marea Britanie: Limita pentru categoria B ar putea reveni la 7,5 tone

Schimbarea, posibilă după ieșirea Marii Britanii din UE, ar însemna o revenire la regulile aplicate înainte de 1 ianuarie 1997, când limita pentru categoria B era de 7,5 tone.

”A fost sugerat că acum, după ce Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană, am putea să le permitem șoferilor de autoturisme, nu doar celor care au obținut permisul înainte de 1 ianuarie 1997, să conducă vehicule mai grele, fără nevoia unui test suplimentar”, ar fi scris Shapps premierului britanic.

VEZI ȘI: Marea Britanie testează verificarea tahografelor de la distanță

Schimbarea ar crește numărul de potențiali șoferi pentru camioanele ușoare, ocolite în general de posesorii permiselor de categoria C, din cauza salariilor mai mici.

Conform statisticilor, în Marea Britanie există un deficit de aproximativ 100.000 de șoferi de camion. Deficitul a fost accentuat după Brexit, când zeci de mii de șoferi de camion au preferat să părăsească țara, din cauza înrăutățirii condițiilor fiscale.

Din aceeași categorie...

Back to top button