Știri

Marea Britanie nu va introduce o pauză între operațiunile de cabotaj

Autoritățile din Marea Britanie au anunțat că nu vor introduce o pauză între operațiunile de cabotaj permise transportatorilor din UE, după modelul Pachetului de Mobilitate.

Informația a fost publicată de asociația austriacă AISO, care citează infomații oficiale. De la 1 mai 2022, Marea Britanie a renunțat la relaxarea temporară a regulilor din domeniu, care permitea companiilor non-britanice să efectueze oricâte operațiuni de cabotaj doreau într-un interval de 14 zile.

Marea Britanie nu va introduce o pauză între operațiunile de cabotaj

După 1 mai, camioanele din UE care intră în Marea Britanie mai pot face maxim două operațiuni de cabotaj, într-o perioadă de 7 zile de la completarea unei curse internaționale. De la aceeași dată, companiile de transport din afara UE nu mai pot face operațiuni de cabotaj în UK.

Pentru a evita problemele de aprovizionare, autoritățile britanice și-au anunțat rezerva de a introduce oricând noi relaxări ale regulilor privind cabotajul.

VEZI ȘI: Amenzi de 9 ori mai mari pentru transportatorii străini în UK, în 2021

În plus, aceștia au dat asigurări că nu vor introduce, după modelul Pachetului de Mobilitate din UE, o perioadă de ”răcire” obligatorie după efectuarea operațiunilor de cabotaj permise. În UE, această pauză obligatorie este de 4 zile.

Astfel, după cele două operațiuni de cabotaj permise în UK, un camion din UE poate face din nou cabotaj în UK după o revenire pe continent și o cursă internațională înapoi.

Din aceeași categorie...

Back to top button