Știri

Marea Britanie permite camioanele cu cabine mai lungi

Începând de la 14 februarie, companiile de transport din Marea Britanie pot folosi cabine mai lungi și extensii aerodinamice ale remorcilor, pentru a reduce consumul și emisiile camioanelor.

Primul beneficiar al noilor reguli va fi DAF, singurul producător european care vinde în prezent astfel de cabine mai lungi și care are o fabrică în Marea Britanie.

Marea Britanie permite camioanele cu cabine mai lungi

Un studiu din 2013 a arătat că îmbunătățirile aerodinamice pot reduce consumul de carburant al camioanelor cu 7-15%. De asemenea, designul cabinelor alungite îmbunătățește vizibilitatea directă și implicit siguranța tuturor participanților la trafic. Spațiul suplimentar aduce și un confort suplimentar pentru șoferi, permițând montarea unor paturi mai late.

Dispozitivele aerodinamice retractabile montate în spatele remorcilor reduc de asemenea coeficientul de frecare cu aerul, fără a ocupa spațiul destinat mărfii.

”Noile măsuri reprezintă un nou pas în eforturile noastre de a reduce emisiile în rețeaua noastră de transport și de a îmbunătăți siguranța rutieră. Sper că operatorii vor utiliza noile reguli și vor integra în flote vehicule cu aceste caracteristici”, a declarat Charlotte Vere, secretar de stat responsabil pentru drumuri, inclusiv Highways England.

VEZI ȘI: Șoferii vaccinați nu mai au nevoie de test Covid la intrarea în Anglia

Departamentul de Transport a publicat un ghid de bune practici în utilizarea dispozitivelor aerodinamice din partea din spate a remorcilor în zonele urbane și rurale.

Noul regulament vine în plus față de cel aprobat anul trecut, care permite folosirea în Marea Britanie a semiremorcilor de până la 15,65 de metri lungime.

Din aceeași categorie...

Back to top button