ȘtiriTop News

Marea Britanie: Restricții pentru companiile de transport din UE, din 2023

Marea Britanie va introduce din 2023 noi restricții pentru companiile de transport din UE, legate de cabotaj, transport combinat și transport trilateral.

Noile restricții au fost descrise într-o scrisoare trimisă de Departamentul de Transport către mai multe asociații de transportatori rutieri de mărfuri din UE.

Marea Britanie: Restricții pentru companiile de transport din UE, din 2023

În privința cabotajului, se păstrează regula principală privind posibilitatea de a efectua două operațiuni de cabotaj în timp de 7 zile de la finalizarea unei curse internaționale către Marea Britanie.

În schimb, de la începutul lui 2023, companiile de transport din UE nu vor mai avea dreptul să efectueze operațiuni de cabotaj atunci când camioanele lor intră goale în Marea Britanie.

VEZI ȘI: Noul Volvo FH I-Save, consum de 21,5 litri într-un test independent

Tot din 2023, operatorii de transport cu sediul în statele UE nu vor mai avea dreptul de a efectua în Marea Britanie transport combinat. Sau să încarce marfă în Marea Britanie pentru a o livra apoi într-o țară non-UE, cu utilizarea Licenței Comunitare. Companiile de transport din UE vor mai putea efectua astfel de transporturi ”terță țară” prin intermediul unei autorizații CEMT.

Marea Britanie a decis să elimine aceste drepturi în contextul în care ele nu erau oferite în contrapartidă și companiilor de transport britanice care operează pe teritoriul UE.

Din aceeași categorie...

Back to top button