ȘtiriTop News

Marea Britanie simplifică examenul pentru permisul de camion

Guvernul din Marea Britanie a prezentat la finalul săptămânii trecute un set de măsuri care simplifică examenul pentru permisul de camion, pentru a diminua criza de șoferi.

Potrivit Guvernului britanic, până la 50.000 de teste suplimentare vor putea fi efectuate anual, prin simplificarea procedurii de testare.

Marea Britanie simplifică examenul pentru permisul de camion

Cea mai importantă schimbare? Candidații vor avea nevoie de un singur test pentru a conduce camioane rigide (Categoria C) și camioane articulate (C+E). Până acum, pentru cele două categorii era nevoie de două teste separate, la o distanță de 3 săptămâni.

Prin această măsură, aproximativ 20.000 de șoferi vor putea fi testați suplimentar în fiecare an și vor putea începe să lucreze mult mai repede.

De asemenea, exercițiile de mers cu spatele și cuplarea și decuplarea remorcii vor fi supervizate de un organism independent. Aceste teste se desfășoară în poligon, iar examenul separat va elibera timp pentru examinatori, care vor fi disponibili pentru alte examene de condus.

VEZI ȘI: Repausul săptămânal normal în cabină vă poate costa 20.000 de coroane, în Suedia

De asemenea, timpul examinatorilor va fi eliberat prin scutirea șoferilor de autoturisme de obligația examenului pentru remorcă (B+E) și autorulote. Astfel, alte aproximativ 30.000 de examene pentru permis de camion vor putea fi susținute anual.

Noua legislație vine în contradicție cu regulamentele UE, pe care britanicii nu mai sunt obligați să le respecte după Brexit.

Criza de șoferi este o problemă globală, dar noi am luat măsuri pentru a ajuta industria de transport britanică să atragă șoferi. Deja avem cu 50% mai multe examene decât înainte de pandemie, iar măsurile actuale vor aduce până la 50.000 de teste suplimentare, ajutând mai mulți oameni să înceapă mai repede o carieră de șofer de camion. Standardul cunoștințelor necesare nu va fi afectat, iar siguranța rutieră continuă să fie primordială”, a declarat Secretarul de Transport Grant Shapps.

Din aceeași categorie...

Back to top button